Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

NHL-tähdet puuttuvat Leijonista, Marjamäki hämmästelee syytöksiä: "En tiedä, mistä tällaiset keskustelut ovat lähteneet"

Suomen NHL-vahvistukset jääkiekon MM-kisoihin ovat tällä hetkellä 42 ottelua Dallasissa pelannut Julius Honka ja yhdeksän kertaa Floridan maalia vartioinut Harri Säteri.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Late Marjamäki
AOP

Leijonien tilanne NHL-vahvistuksien suhteen näyttää nihkeältä, kun jääkiekon MM-kisojen alkuun on noin kaksi ja puoli viikkoa. Toistaiseksi mukaan on saatu vain yksi NHL-pelaaja, Dallas Starsin puolustaja Julius Honka. Myös maalivahti Harri Säteri on pelannut tällä kaudella NHL-pelejä Florida Panthersissa, mutta hän on tutumpi näky farmiliiga AHL:n puolelta. Farmivahvistuksia ovat myös maalivahti Ville Husso ja puolustaja Ville Pokka.

Poisjääjien lista on karua luettavaa. Aleksander Barkov, Markus Granlund, Jussi Jokinen, Artturi Lehkonen, Esa Lindell, Antti Raanta ja Rasmus Ristolainen ovat ilmoittaneet jättävänsä MM-kisat väliin. He ovat selittäneet ratkaisuaan loukkaantumisilla ja väsymyksellä.

Todennäköisesti myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi sanoo päävalmentaja Lauri Marjamäelle kiitos ei. Carolina Hurricanesin tehoduon Sebastian Aho&Teuvo Teräväinen tilanteesta ei ole tietoa.

– Yhteydenpito on ollut koko ajan tiivistä. Niistä sitten ilmoitetaan, kun on ilmoitettavaa, Marjamäki kuittasi NHL-miesten tilanteen Yle Urheilulle.

MM-menestystä ajatellen tilanne on ikävä. Kun Kanadalla on Connor McDavidin johdolla NHL-tähtiä vilisevä joukkue ja Ruotsikin sai kymmenen NHL-vahvistusta mukaan, Leijonat antaa pelaajamateriaalissa paljon tasoitusta.

Aho Teräväinen
Tätä kaksikkoa Leijonat kaipaa.AOP

NHL-tähtien haluttomuutta edustaa Leijonia on ihmetelty mediassa ja kiekkopiireissä. Vaikka kieltäytymisiä on julkisesti perusteltu loukkaantumisilla, tilanne on henkilöitynyt Marjamäkeen, jonka valmentajakausi ei ole ollut tulosten valossa suurmenestys.

Marjamäki aloitti A-maajoukkueen päävalmentajana syksyn 2016 World Cupissa, jossa NHL-pelaajilla varustettu Suomi hävisi kaikki ottelunsa maalierolla 1–9. World Cupissa Marjamäen ja NHL-tähtien yhteistyö ei sujunut täysin saumattomasti.

Tästä kirjoittaa muun muassa Ilta-Sanomien Vesa Rantanen, jonka mukaan Marjamäellä on uskottavuusongelma NHL-pelaajien silmissä. Rantanen väittää kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun), että Marjamäen johtamistyyli ja pelitapa eivät miellytä suomalaisia NHL-tähtiä. Samansuuntaisia puheita on kuulunut muualtakin.

Marjamäki sanoo, ettei ole lainkaan tietoinen tällaisista väitteistä.

– Tuohon en pysty sanomaan mitään. En tiedä, mistä tällaiset keskustelut ovat lähteneet. Minulle on kaikista tärkeintä keskittyä aina joukkueeseen ja pelaajiin, jotka ovat paikalla ja saada heistä paras mahdollinen irti. Se on valmentajan tärkein tehtävä ja kaikki muu on epäoleellista, Marjamäki sanoi.

– Varmaan sitä (tuollaisia puheita) on aina ollut ja tulee aina olemaan.

"Jokaiselta pelaajalta pitää löytyä selkeä vahvuus"

Marjamäen valinnat Tshekin EHT-turnaukseen julkaistiin sunnuntaina. MM-kisoihin on aikaa, ja Leijonien joukkue ehtii muuttua nykyisestä, mutta MM-ryhmän runko on jo muotoutumassa.

NHL-pelaajia saattaa vielä vapautua pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta ja SM-liigan finaaleistakin on yleensä murtauduttu MM-joukkueeseen.

– Jokaiselta pelaajalta pitää löytyä selkeä vahvuus. On se sitten erikoistilannepelaamiseen, ylivoimaan tai alivoimaan.

Marjamäen mukaan kasaan halutaan luisteluvoimainen Leijonat-ryhmä.

– Uskon, että saamme äärimmäisen kilpailukykyisen ja vahvan joukkueen liikkeelle.

MM-kisat alkavat 4. toukokuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat