Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien lyhytohjelma

Suomen triathlontähden kauden avaus pieleen pahimmalla mahdollisella tavalla – lähti väärälle reitille ja pyöräili 15 kilometriä enemmän kuin muut: ”Tänään minulta loppui sisu”

Kaisa Sali lähti vielä pyöräilymokan jälkeen juoksuosuudelle, mutta romahti henkisesti parin kilometrin jälkeen. Salin mukaan keskeyttäminen ilman välinerikkoa tai terveydellistä syytä on pahinta, mitä voi tapahtua.

triathlon
Kaisa Sali Havaijin Ironman-kisassa 2017
EPA

Suomalaisen triathlon-tähden Kaisa Salin kauden avaus Roomassa ei mennyt suunnitelmien mukaan. Sali keskeytti Challenge –sarjan puolimatkan kisan juoksuosuudella.

Sali oli ennen sitä pyöräillyt 15 kilometriä ylimääräistä. Matkaksi kertyi 93 kilometriä, kun puolimatkalla olisi riittänyt alle 80 kilometriä.

– Reitillä oli noin 8km siirtymätaival ja tämän jälkeen meidän piti ajaa 3 kertaa lenkki, jonka jälkeen ajaisimme takaisin vaihtopaikalle siirtymätaivalta pitkin. Järjestäjät olivat yhtäkkiä lyhentäneet lenkkiä ja kun minut epähuomiossa ohjattiin neljännelle kierrokselle, en epäröinyt, Sali kertoi Facebook-sivullaan. (siirryt toiseen palveluun)

Sali tiedosti myöhemmin virheensä, sillä urheilijan vastuulla on laskea lenkkien määrä.

– Huomasin mokani, mutta aloitin silti juoksun. Romahdin kuitenkin henkisesti muutaman kilometrin jälkeen. Keskeyttäminen ilman välinerikkoa tai terveydellistä syytä on mielestäni pahinta, mitä kisassa voi tapahtua. Tänään kuitenkin multa loppui sisu.

Kisan voiton vei australialainen Sarah Lewis. Sali matkusti kisan jälkeen Yhdysvaltoihin Boulderiin harjoittelemaan valmentajansa Siri Lindleyn alaisuuteen. Salin tarkoituksena on vetää kuuden viikon korkeanpaikan jakso.

Viime vuonna Sali oli triathlonin arvostetuimmassa kisassa, Havaijin Ironmanissa viides. Hän voitti myös täyden matkan Ironman-kilpailun Arizonassa marraskuun lopussa.

Lue lisää:

Suomalaisella Ironman-kisaajallakin lähtee jouluna lapasesta, mutta uudenvuodenlupauksia Kaisa Sali ei tee: ”Vuoden vaihteessa olisi jo myöhäistä”

Sali taisteli Ironmanin viidenneksi vatsaongelmien kanssa – "Ehkä säästän likaisilta yksityiskohdilta"

Äärimmäisiä tekoja hien, tuskan ja unelmien eteen – Kohti Konaa näyttää Ironmaniin valmistautuvan suomalaisnaisen raastavan harjoitusohjelman

Suomen kovakuntoisin nainen haluaa testata, mihin pieni tyttö pystyy Havaijin Ironman-kisassa – "Ihan hirveällä riskillä me koko ajan eletään"

Suosittelemme

Tuoreimmat