Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Onko Tapparalla etu seitsemän peliä vääntänyttä Kärppiä vastaan? ”Saattaa olla, mutta kukaan ei pysty todistamaan jälkikäteen”

Jälkihien sohvalla keskusteltiin jo SM-liigan finaaleista.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jälkihiki 16042018
Jälkihiki 16042018

Ylen aamu-tv:n sohvalla Jälkihien jäsenet Bror-Erik Wallenius, Juha Kanerva ja Sini Forsblom ennakoivat jo tiistaina alkavia SM-liigan finaaleja.

Yksi puheenaiheista on ennakkoon ollut se, että onko vähemmän otteluita pudotuspeleissä pelanneella Tapparalla etu.

Välierissä Tappara selvitti TPS:n 4–0, kun taas Kärpät tahkosi täydet seitsemän peliä HIFK:ta vastaan.

Walleniuksen mukaan Tapparalle ei tule kuitenkaan tästä mitään etua.

– Tämä toki saattaa olla Tapparalle etu, mutta kukaan ei pysty todistamaan sitä jälkikäteen, Wallenius sanoi.

– Jos toinen joukkue on pelannut paljon kevään pelejä eli pudotuspelejä, niin se on joutunut pelaamaan koko ajan vaadittavalla tasolla.

Forsblomin mukaan Tappara saanee kuitenkin pidemmästä levosta pienen edun.

– Vaikka Kärppien pelaajat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, niin Tapparalle voi tulla tästä joku pieni ero. Varsinkin, kun seitsemänteen pelin väännetään, niin kyllä fyysisesti tulee iskuja. Voi tulla pieniäkin loukkaantumisia, mistä ei puhuta, Forsblom totesi.

Joka tapauksessa Liigan finaaleissa nähdään vakiofinalistit. Tappara on jo mukana kuudetta peräkkäin finaaleissa. Kärpätkin on ollut usein finaaleissa.

Kanerva povaakin tiukkoja pelejä, kuten kevään 2015 finaaleissa joukkueiden välillä. Silloin mentiin seitsemänteen ottelun. Sebastian Aho ratkaisi Kärpille mestaruuden toisessa jatkoerässä.

– Odotettavissa on nytkin uuvutustaistelua, jossa nähdään hyvin vähän maaleja ja puolustetaan tarkasti. Jokainen maali on tärkeä. Siinä mielessä Tapparan saamaa lepoaikaa saattaa korreloida jossain vaiheessa sarjaa, Kanerva sanoi.

Jälkihiessä käytiin läpi myös naisten lentopalloliigan finaaleja, Leijonien MM-leiritystä ja Formula 1 –sarjan tilannetta. Katso koko keskustelu jutun kuvaa klikkaamalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat