Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien lyhytohjelma

Kilpailijan pomolta ja entiseltä maailmanmestarilta heruu myötätuntoa Räikköselle: ”En ymmärtänyt Ferrarin taktiikkaa"

Red Bullin Christian Horner ja vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg hämmästelevät Ferrarin taktiikkaa, joka oli pilata Kimi Räikkösen kisan ennen turva-autoepisodia ja Max Verstappenin hölmöilyä.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi RäikkönenAOP

Ferrarin taktiikka Kiinan GP:ssä puhuttanut kisan jälkeen Formula 1 –piireissä. Tallin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen alistettiin kesken kisan MM-pistekärki Sebastian Vettelin apuriksi. Ferrari muokkasi taktiikkaansa sen jälkeen, kun Mercedeksen Valtteri Bottas oli paremmalla varikkopysähdyksellään ohittanut Vettelin. Räikkönen ei ollut vielä käynyt varikolla ja hän johti vielä kisaa siitä syystä.

Ferrari ei ottanutkaan Räikköstä normaaliin tapaan renkaidenvaihtoon, vaan piti suomalaiskonkarinsa radalla hidastamassa Bottasta. Lopulta Mercedeksen suomalainen ohitti Räikkösen kohtuullisen vaivattomasti ja siirtyi kisan kärkeen.. Samalla Räikkönen ei voinutkaan taistella enää kuin kuudennesta sijasta. Loppukisasta kuitenkin turva-autoepisodi ja Max Verstappenin törmäys Vetteliin nostivat Räikkösen kolmanneksi.

Vettel putosi kahdeksanneksi lopputuloksissa. Kisan voittoon ajoi hieman yllättäen Daniel Ricciardo. Hän pääsi turva-autoepisodin alkaessa vaihtamaan tuoreet renkaat nopeasti ja oli kisan nopein kuljettaja loppuvaiheessa.

Red Bullin tallipäälliköltä Christian Hornerilta heitti piikkiä Ferrarin suuntaan, kun häneltä kysyttiin Ricciardon voiton merkityksestä. Ricciardon nykyinen sopimus Red Bullin kanssa on päättymässä tähän kauteen. Ferrari on ollut huhuissa yhtenä seuraavista talleista, jos Räikkönen ei enää jatka Ferrarin kanssa.

– Katsokaa Räikkösen kisaa. En ymmärtänyt tuota taktiikkaa, Horner sanoi racefans.netin haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

– Uskon, että Daniel on iloinen tässä ympäristössä. Jos voimme tarjota tällaisen sunnuntain kaltaisen auton, niin miksi hän haluaisi olla muualla, Horner muistutti.

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg hämmästeli myös Ferrarin tekemisiä.

– Oli todella mielenkiintoista, kuinka pahasti Ferrari käytti Räikköstä Vettelin apuna, Rosberg sanoi. (siirryt toiseen palveluun)

– He todellakin pilasivat Kimin kisan vain siksi, että he antoivat Vettelille pienen mahdollisuuden Bottaksen ohittamiseen.

Lue myös:

Vettel avautui tilanteesta, joka saattoi pilata Bottaksen voiton – F1-pomo kuittasi takaisin: ”Meillä ei ole aikaa tuolle”

Asiantuntija tylyttää nuorta F1-supertähteä Verstappenia rajusti – karmea sekoilu oli oppia kaikille: ”Täysin amatöörimäistä, hän teki itsestään naurunalaisen”

Valtteri Bottas oli Kiinan GP:n paras kuljettaja: ”Näillä otteilla hän on selvästi mestariehdokas”

Sorsiko Ferrari Räikköstä turhaan? ”Ihan varmasti Vettelille olisi tehty samalla tavalla”

Räikkönen Vettelin lähdöstä, jolla oli ikävät seuraukset: “Minua harmittavasti hieman blokattiin"

Hurjaa draamaa Kiinassa! Ferrarin alistama Räikkönen nousi Verstappenin uskomattomalla hölmöilyllä palkintosijoille, Bottas taas toinen

Suosittelemme

Tuoreimmat