Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien lyhytohjelma

IL: Jesse Puljujärvi jättää MM-kisat väliin – haluaa ehjän harjoituskesän

Jesse Puljujärvi uumoili Yle Urheilulle jo maaliskuussa, että Tanskassa pelattavat MM-kisat jäävät tällä kertaa väliin.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Jesse Puljujärvi
Jesse PuljujärviAOP

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi ei lähde jääkiekon MM-kisoihin, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Puljujärvi perustelee päätöstään pikkuvammoilla.

– Juuri tänään puhuin tämän asian kuntoon. En lähde kisoihin. Pikku vaivaa on ollut, ne pitää nyt laittaa huolella kuntoon, Puljujärvi sanoi Iltalehdelle.

Puljujärvi, 19, pelasi tällä kaudella NHL:ssä 65 ottelua, joissa syntyi 20 (12+8) tehopistettä. Nuori hyökkääjälupaus kokee, että ehjä kesäharjoittelukausi on NHL-uran kannalta tärkeämpää kuin MM-kisat.

– Sehän siinä on, että jos tuonne lähtee, niin se on kuusi viikkoa pois harjoittelusta, Puljujärvi sanoi maaliskuussa Yle Urheilulle.

– Minulla on kuitenkin mennyt tuossa kaksi kesää nyt hukkaan noiden leikkausten vuoksi, niin olisi kiva saada hyvä kesä alle. Voisi huilata hieman ja alkaa sitten kirkkaalla mielellä harjoitella tulevaa varten.

Ensi kausi on Puljujärven NHL-tulokassopimuksen viimeinen. Ensimmäinen vuosi Pohjois-Amerikassa meni sopeutumisvaikeuksien kanssa painiessa, tällä kaudella hänet lähinnä ajettiin sisään NHL:ään. Kolmannella kaudella Puljujärveltä odotetaan potentiaalin mukaista tulosta.

Moni NHL-pelaaja on vastannut kieltävästi kutsuun lähteä Tanskan MM-kisoihin. Vain Dallas Starsin puolustaja Julius Honka ja Florida Panthersin maalivahti Harri Säteri ovat ilmoittaneet lähtevänsä Leijonien matkaan. Ville Husso ja puolustaja Ville Pokka ovat myös mukana, mutta he ovat farmiliiga AHL:n pelaajia.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaa yhä Carolina Hurricanesin tehohyökkääjien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen päätöstä. MM-kisat alkavat 4. toukokuuta.

Lue myös:

NHL-tähdet puuttuvat Leijonista, Marjamäki hämmästelee syytöksiä: "En tiedä, mistä tällaiset keskustelut ovat lähteneet"

Leijonille jälleen yllätysvahvistus Pohjois-Amerikasta – juniorisarjan tehopuolustaja liittyy MM-leiritykseen

Suosittelemme

Tuoreimmat