1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

New Jerseyssä peli meni likaiseksi – Sami Vatanen kuittasi sikailut: "Kuuluu pudotuspeleihin"

New Jersey otti maanantaina elintärkeän voiton Tampasta kotijäällään. Ottelun lopun tapahtumat eivät olleet lasten katseltavaa.

Erotuomarit joutuivat erottamaan Tampan Mihail Sergatsovin ja New Jerseyn Brian Boylen toisistaan. Kuva: AOP

Sami Vatasen edustama New Jersey oli maanantaina kovan paikan edessä NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Kaksi tappiota Tampasta tarkoitti käytännössä sitä, että häviö maanantain kotiottelusta olisi vienyt Vatasen yhden ottelun päähän kesälomista.

New Jersey vastasi haasteeseen hyvin ja kaatoi kun kaatoikin Tampan todella kuumien vaiheiden jälkeen lukemin 5-2.

Ja, kuten NHL:n pudotuspeleissä usein on tapana, kun tappio alkaa varmistua, kaukalossa alkaa tapahtua. Etenkin Tampa sortui maanantaina temppuihin, jotka saattavat johtaa jopa kurinpitotoimenpiteisiin. Ensin Mihail Sergatsov taklasi Blake Colemania suoraan päähän ja hieman myöhemmin ruotsalaispuolustaja Victor Hedman keihästi Nico Hischieriä alaosastoon.

Rehellisyyden nimissä tempauksista molemmat ovat pelikiellon arvoisia.

- Tuo on tuollaista, mikä kuuluu pudotuspeleihin. Yleensä kun peli ratkeaa, niin alkaa sattua ja tapahtua. Se kuuluu playoff-henkeen. En nähnyt Hedmanin keihästystä, mutta ihmettelin kyllä, kun aina äärimmäisen rauhallinen Hischier kävi yhtäkkiä todella kuumana, Vatanen kertasi Yle Urheilulle.

Sami Vatanen Kuva: AOP

Siinä osassa ottelua, missä keskityttiin jääkiekon pelaamiseen, Devils oli selkeästi parempi kuin sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Se liikkui ja liikutti kiekkoa paremmin, minkä avulla se pääsi paremmin lähtemään omalta alueeltaan. Tampassa pelatuissa ottelussa se hyytyi liian usein Lightning-karvauksen alle.

Ja, kun se pääsi pois omalta alueeltaan paremmin, se pääsi pyörittämään enemmän peliä Tampan päädyssä.

- Luisteltiin nyt enemmän kuin Tampassa ja kun päästiin hyökkäämään, iskettiin paikoista maalit. Saatiin myös hankittua hyvin jäähyjä ja sitten iskettiin maalit ylivoimista. Erikoistilanteet näissä usein ratkaisee ja me oltiin tänään oikeissa paikoissa kovia, Vatanen jatkoi.

- Ylipäätään voi sanoa, että nyt pelattiin ensimmäinen kuudenkymmenen minuutin peli tähän sarjaan. Kyllä me vieraissakin hyvin pelattiin ajoittain, mutta sitten tuli 10-15 minuutin heikko hetki, minkä aikana he tekivät pari maalia ja meidän homma lähti raiteiltaan.

Hall hirmuvireessä

New Jerseyn ykköstähtenä toimi maanantainakin hyökkääjä Taylor Hall, joka on tehnyt vuoden 2018 puolella kolmanneksi eniten tehopisteitä (29+33) kaikista NHL-pelaajista edellään ainoastaan Jevgeni Malkin ja Connor McDavid. Hallin nopeus- ja taitotasot yhdistettynä tämän korkeaan itseluottamustasoon, on pysäyttämätön yhdistelmä juuri nyt.

Hall keräsi maanantaina 1+2 tehopistettä ollen mukana isäntien kolmessa tärkeimmässä osumassa.

- En tiedä, mitä tuolle kaverille on tapahtunut. Ehkä se on syönyt kesällä enemmän kaurapuuroa tai jotakin, Vatanen veisteli.

- Hienosti on Hall johtanut ja se hänen on pitänytkin tehdä, ottaa joukkue kantaakseen. Hän on tosi hyvä luistelija ja se jo tekee puolustajille homman vaikeaksi, siinä kyydissä on todella vaikea pysyä. Lisäksi hänellä on hyvät kädet ja hän osaa lukea hyvin, mistä puolelta milloinkin mennään pakin ohi, Vatanen vakavoitui.

Taylor Hall keräsi ottelussa pisteet 1+2. Kuva: AOP

Vatanen itse on luutinut New Jerseyn alakerran ykköspuolustajana varsin hyvin, vaikka jokunen virhekin on matkaan mahtunut. Avausottelussa Vatasen heikko purku johti jäähyyn ja sitä kautta voittomaaliin. Toisessa ottelussa Vatanen teki maalin sekä omaan että vastustajan verkkoon, mutta maanantaina tarjolla oli toistaiseksi ehjin pudotuspelikokonaisuus.

Avauserässä Vatanen pelasi yli yhdeksän minuuttia ja lopulta reilut 22 minuuttia.

- Onhan se kiva pelata, ettei tarvitse lähettää mummolle viestiä, että villasukkia tarvitaan, kun penkillä varpaat palelee. Vakavissaan jos puhutaan, niin aika hyvältä on tuntunut isot minuutit. Ja varsinkin, kun tässä on saanut kauden mittaan tottua pelaamaan enemmän.

Yleisö lämpimänä

Jos oli tunnelma kuumana jään tasolla, sitä se oli myös katsomossa, missä yleisö tuntui olevan tulikuumana alusta loppuun. Vatanen nautti tunnelmasta täysin rinnoin.

- Kauan on odotettu pudotuspelikiekkoa täällä ja sen kyllä huomasi. Ja uskon, että tämä voitto ainoastaan lisää tunnelmaa seuraavaan peliin. Mahtavaa pelata, kun on halli täysi ja tuollainen meininki.

Lue lisää:

Tuukka Raskin Bostonille ensimmäinen tappio – Leo Komarov sivussa Toronton miehistöstä

Nashville luhistui rajusti – Rinne pommitettiin vaihtoon, Saros tilalle

Juttua muokattu 17.4.2018 klo 15.11: Korjattu Nico Hischierin nimi.