Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

"Anteeksi vaan Lauri Markkanen, mutta Bullsin häikäisevin pelaaja oli Bobby Portis"

Chicago Bullsin hovitoimittajat jakoivat kouluarvosanat NBA-joukkueen pelaajille kauden jälkeen. Lauri Markkanen sai kaudestaan kiitettävä miinuksen.

urheilu
Chicago Bullsin Lauri Markkanen ja Bobby Portis
Chicago Bullsin Lauri Markkanen ja Bobby PortisEPA

Bullsin esityksiä tarkasti seuranneet toimittajat Vincent Goodwill ja Mark Strotman jakoivat arvosanat Chicagon NBA-pelaajille (siirryt toiseen palveluun) kaudesta 2017-18.

Suomalaisittain yllättävää oli, että joukkueesta löytyi yksi pelaaja, joka sai Lauri Markkasta paremmat kouluarvosanat.

Tulokaskaudella Lauri Markkanen pussitti koreja 15,2 keskiarvolla ja kahmi levypalloja 7,5 ottelua kohden. Ison laitahyökkääjän heittoprosentit olivat 43,4 (kaikki heitot), 36,3 (kolmoset) ja 84,3 (vapaaheitot).

Vincent Goodwill: A- "Seurapomojen kruununjalokivi, joka hyödynsi Nikola Miroticin poissaolon alkukaudesta. Kun Lauri on "kuuma", hän takoo 30 pistettä, eikä epäröi heitoissaan. Hän on ikäistään (20-v.) kypsempi ja kelpo levypallopelaaja sekä epäitsekäs pelaaja, joka pystyy kehittymään vielä jokaisella osa-alueella. Onko hän tulevaisuuden supertähti? Sitä on vielä vaikea sanoa, mutta hän teki pahuksenmoisen säväyksen ja Chicagon kausi olisi ollut umpisurkea ilman Lauria."

Mark Strotman: A- "Markkanen oli ilmiömäinen. NBA:n ensiaskeleista lähtien hän ei katsonut koskaan taaksepäin. Hänellä on lahjakkuutta myös puolustussuuntaan, vaikka tarvitsee lisää lihaksia. Pärjäsi jo nyt puolustuhommissa hyvän jalkatyönsä ja pelaajan vaistonsa ansiosta. Markkanen sopii täydellisesti NBA:han, sillä hän pelaa jo uransa alussa kuin kokenut pelaaja, joka haluaa tulla vain entistä paremmaksi. Nuoren miehen potentiaali on valtava. Seura ei olisi voinut pyytää enempää Lauri Legendalta.

- Anteeksi vaan Lauri Markkanen ja hänen sensaatiomaisen tulokaskautensa, mutta minusta kaikkein häikäisevin Bulls-pelaaja, jota seurasin tällä kaudella, oli Bobby Portis. Chicagon hyökkäys oli hänen pelatessaan YHDEKSÄN pistettä parempi kuin muutoin. Portis oli yksi NBA-sarjan 31:sta pelaaja, joka nakkasi runkosarjakauden aikana vähintään 800 heittoa ja osui niistä 47 prosentilla. Portisin tilastolukemat peliminuutteihin suhteutettuna olivat piste- ja kolmosheitoissa sekä levypalloissa ihan samaa tasoa kuin esimerkiksi DeMarcus Cousinsin ja Kevin Loven, muistutti Strotman.

- Jos pitäisi valita tämän kauden eniten kehittynein Bulls-pelaaja, se olisi takuulla Bobby Portis, joka lähti kauteen ison laitahyökkääjän kolmospaikalta joukkueen rotaatiossa! Joku syy oli olemassa siihen, että yli 20 NBA-seuraa asettui jonoon, josko Chicago olisi luopunut kauden aikana hänestä. Jos Markkanen ei olisi pelannut viime kaudella, niin Portis olisi koonnut All Stars -pelaajan tilastolukemat menneestä kaudesta, tähdensi Vincent Goodwill.

Goodwillin ja Strotmanin kouluarvosanat Chicago Bullsin pelaajille kaudesta 2017-18:

Bobby Portis A A
Lauri Markkanen A- A-

Robin Lopez B B+
David Nwaba B B+

Kris Dunn B- B
Zach Lavine C+ C+

Denzel Valentie B B+
Justin Holiday B B

Jerian Grant B- C
Cameron Payne B C+

Noah Vonleh C C
Sean Kilpatrick B B-

Cristiano Felicio D F
Paul Zipser D- D-

Lähteet: NBC Sports

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat