Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.
  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti

Johaug on tänään vapaa kilpailemaan – läheisten mukaan kilpailukielto on muuttanut häntä

Therese Johaugin veljen mukaan Johaugista on tullut nöyrempi. Poikaystävän mukaan Johaugilla on nyt enemmän itseluottamusta.

hiihto
Therese Johaug
Therese JohaugTomi Hänninen

Norjan hiihtotähti Therese Johaug on tästä päivästä lähtien jälleen vapaa kilpailemaan. Johaug jäi syyskuussa 2016 kiinni clostebol-nimisestä anabolisesta steroidista. Häneltä on jäänyt kaksi kilpailukautta väliin.

Johaug osallistuu ensi lauantaina käytävään Skarverennet-hiihtotapahtumaan, mutta ei kilpaluokassa. Toden teolla hän palaa kilpailuihin ensi marraskuussa.

Johaugin läheisten mukaan kilpailukielto on muuttanut häntä. Poikaystävän mukaan Johaugin itsetunto on parantunut. Pikkuveljen mukaan hänestä on tullut nöyrempi.

Johaugin pikkuveli Karstein on ollut Thereselle tärkeä tukija ja harjoituskaveri kilpailukiellon aikana.

- Hänen persoonallisuutensa ei ole muuttunut, mutta hänestä on tullut nöyrempi. Hän on avoimempi muiden mielipiteille, on kyseessä sitten politiikka, urheilu tai perheen sisäiset asiat, Karstein Johaug sanoi NRK:lle.

Johaugin poikaystävä Nils Jakob Hoff tuli kaupasta pariskunnan yhteiseen asuntoon juuri kun Johaug oli kuullut dopingkärystä.

- Se alkoi hyvin raskaasti ja oli kriisi. Koko maailma kaatui päälle. Oli tärkeää kertoa mitä todellisuudessa tapahtui ja todistaa se. Ja sitten ottaa urheilulakimies mukaan prosessiin, Hoff sanoi NRK:lle.

- Hän on onnistunut kääntämään erittäin ikävän asian positiiviseksi. Se on avannut muita ovia, hän on voinut harjoitella eri tavalla ja hänellä on ollut mahdollisuus valita enemmän mitä tekee.

Myös Hoffin mukaan kilpailukielto on muuttanut Johaugia.

- Hän on saanut lisää itseluottamusta. Hän on nähnyt, että urheilun jälkeen on elämää. Hän käyttäytyy hyvin ja on kasvanut ihmisenä, Hoff totesi.

Lue myös:

I dag har hun sonet ferdig: - Dopingdommen har gjort Johaug mindre bastant og mer ydmyk (NRK) (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat