Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Paavolainen ja Paananen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön avainpaikoille

Urheiluakatemiaohjelman johtajan ja kisatiimin päällikön paikat kiinnostivat isoa hakijajoukkoa

Urheilupolitiikka
Leena Paavolainen
Leena PaavolainenAOP

Antti Paananen on valittu Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelman johtajaksi ja Leena Paavolainen kisatiimin johtoon. Paavolainen jatkaa myös Huippu-urheiluyksikön varajohtajana. Molemmat aloittavat tehtävissään heinäkuun alusta. Samaan aikaan Huippu-urheiluyksikön johtajana aloittaa Mika Lehtimäki.

Urheiluakatemiaohjelman johtajaksi haki 38 henkilöä ja kisatiimin päälliköksi 69 henkilöä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan sekä Paavolainen että Paananen nousivat hakijajoukosta esiin vahvimpina vaihtoehtoina.

Liikuntatieteiden tohtori Paavolainen, 51, on johtanut kisayksikköä määräaikaisella työsopimuksella toukokuusta 2014 alkaen ja toiminut myös Huippu-urheiluyksikön varajohtajana. Kisatiimin päälikkyys on jatkossa vakituinen toimi.

- Olen erittäin motivoitunut jatkamaan työtä suomalaisen huippu-urheilun edistämiseksi. Seuraavan puolentoista vuoden aikaan meillä on edessä 6 monilajista arvokisaa, joihin lähetämme joukkueen. Lisäksi Tokion Olympialaisten ja Paralympialaisten valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa, ja on hienoa päästä viemään loppuun näitä prosesseja, joita olen ollut käynnistämässä, Paavolainen totesi tiedotteessa.

Paananen, 48, toimii tällä hetkellä urheiluakatemiaohjelmassa valmennuspäällikkönä ja tehtävässään seuraa Simo Tarvosta, joka on johtanut osa-aikaisella toimenkuvalla Urheiluakatemiaohjelmaa syksystä 2015 alkaen. Tarvonen keskittyy jatkossa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) johtamiseen ja työhönsä Mäkelänrinteen urheilulukion vararehtorina.

- Urheiluakatemiaohjelman rooli on auttaa akatemioita ja valmennuskeskuksia kumppaneineen rakentamaan urheilijoille ja valmentajille parempaa arkea, jossaon urheilijana kehittymisen lisäksi huomioitu opinnot, urheilu ammattina, asiantuntijapalvelut, uran nivelvaiheet ja myös elämä urheilu-uran jälkeen. Näiden toimintaympäristöjen kehittäminen etenee oikeaan suuntaan, mutta työtä on vielä paljon edessä. Olen iloinen saadessani johtaa tätä kehitystyötä, Paananen kommentoi.

Lehtimäen johtoon siirtyvän Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön uudessa organisaatiossa on parhaillaan avoimena lajiryhmävastaavien haku, joka päättyy tämän viikon sunnuntaina. Erillistä huippuvaiheen ohjelmajohtajaa ei tulla palkkaamaan, vaan tarkoituksena on vahvistaa lajien lähellä toimivien lajiryhmävastaavien verkostoa. Myöhemmin keväällä tulevat täytettäväksi asiantuntijoiden tehtävät ja mahdolliset uudet toimet.

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat