Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen

Toisen polven HIFK-teinihyökkääjä hurjasteli MM-avauksessa - "Aivan poikkeuksellista nuoremmalle pelaajalle"

Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä oli yhtä hymyä, kun hänen suojattinsa olivat kaataneet Slovakian maalein 5-2 MM-avauksessa torstaina.

urheilu
Anton Lundell
Anton LundellJääkiekkoliitto

Monelle suomalaispelaajalle kyseessä oli ensimmäinen arvokisaottelu. Pelin aikana Suomen valmennus muistutti ainoastaan jääkiekon perusasioista, eli rentoudesta ja uskalluksesta pelata joka vaihdossa omilla vahvuuksillaan.

- Raikkautta ja energisyyttä pitää saada aina peliin. Alkuun pelaaminen oli kaukana tästä, koska päällä oli kova jännitys, joka oli ihan luonnollinen juttu. Muutama huono vitsi, niin siitä se kipsi lähti murtumaan.

- Olen ylpeä siitä, miten jätkät pystyivät kovassa painetilassa suoriutumaan. Mahtava aloitus koko joukkueelta, korosti Tommi NIemelä ja oli mielissään, että Suomelta löytyi avauspelissä heti viisi eri maalintekijää.

Niemelän mukaan joukkueen kehitystarina sai torstaina vasta alun.

- Tämä on kehitysmatka, ja tästä lähdetään parantamaan. Tiedän, että tästä joukkueesta löytyy paljon hyvää ja huippusuorittamista. Ei tämä ollut meiltä vielä parasta osaamista.

HIFK-hyökkääjä parrasvaloissa

16-vuotias hyökkääjä, HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundellin Anton-poika kokosi mahtitehot 1+3 ollen mukana kaikissa Suomen maaleissa paitsi viimeisessä, jonka Suomi teki tyhjiin.

- Anton Lundell oli meillä mukana vasta harkkapeleissä ja sitten vuotta nuorempana pelaajana pelasi ensimmäisen maaottelunsa MM-kisoissa iskien tuohon paikkaan tehot 1+3. Onhan se aivan poikkeuksellista nuoremmalle pelaajalle, hehkutti päävalmentaja Niemelä.

183-senttisen ja 75-kiloisen Lundellin alkukausi meni osin pieleen loukkaantumisten takia. Kuntouduttuaan vaivoista loppukausi on mennyt sentteriltä nousujohtoisesti.

- Joukkueena pelattiin tosi hyvin. Minullekin tuli pari paikkaa ja tänään kaikki onnistui. Nämä ovat ainutlaatuisia kokemuksia, yritän vain nauttia ja pitää jäällä hauskaa, Lundell kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat