Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Veikkausliigasta myrskyisästi lähtenyt maalivahti antoi positiivisen dopingnäytteen Ruotsissa

Jalkapallon Allsvenskanin IK Siriuksessa pelaava maalivahti Joshua Wicks on antanut positiivisen dopingnäytteen. Wicks muistetaan tulisieluisena pelaajana myös Veikkausliigasta, kun hän pelasi vuoden verran IFK Mariehamnin riveissä.

jalkapallo
Joshua Wicks
Joshua WicksAOP

Joshua Wicksin antamasta dopingnäytteestä on löytynyt jälkiä kokaiinista. 34-vuotias maalivahti antoi Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) positiivisen näytteen 1. huhtikuuta Hammarby-ottelun jälkeen. Wicksin seura Sirius sai tietää kärystä keskiviikkona, ja Wicks olikin poissa illan Häcken-ottelusta ”henkilökohtaisen syyn takia”.

- Tämä on meille jättishokki. Olemme täysin shokissa. Siitä on vain 24 tuntia, kun saimme tietää tästä. Tällaista ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut Siriuksen jalkapallohistoriassa, seuran puheenjohtaja Ove Sjöblom totesi.

Sjöblomin mukaan Wicksin sopimus puretaan. Hänen B-näytettään ei ole vielä analysoitu eikä vielä tiedetä, aikooko Wicks edes vaatia B-näytteen analysointia.

Saksalaissyntyinen, mutta Yhdysvaltoja edustava Wicks pelasi vuonna 2011 IFK Mariehamnin riveissä. Hän edusti joukkuetta 25 Veikkausliiga-ottelussa, mutta hänen uransa Suomessa päättyi ikävästi. Wicks sai mittavan, 2,5 kuukauden pelikiellon otettuaan yhteen liigacupin ottelussa Hakan Albert Kuqin kanssa. Wicks puski Kuqia otsalla kasvoihin ja Kuqin nenä murtui.

IFK Mariehmamnin jälkeen Wicks pelasi pari vuotta Islannissa, ennen kuin siirtyi pelaamaan Ruotsiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat