1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. moottoriurheilu

Espanjalaislähde: Kaksinkertainen F1-mestari Alonso turhautui ja on jättämässä sarjan – uusi Lewis Hamilton tulossa korvaajaksi

Fernando Alonso on turhautunut McLarenin ongelmiin, eikä halua enää jatkaa tallissa kuluvan kauden jälkeen.

Fernando Alonso Kuva: AOP

Espanjalaislehti Diario Golin lähteiden mukaan (siirryt toiseen palveluun)kaksinkertainen F1-mestari Fernando Alonso on jättämässä kuninkuusluokan tämän kauden jälkeen.

Diario Golin mukaan espanjalaistähti on turhautunut todella pahasti tällä hetkellä. Alonso kokee, että hän ei pysty McLarenilla haastamaan kärkitalleja Mercedestä, Ferraria ja Red Bullia. Kolmen kisan jälkeen Alonso on kuljettajien pistetaistossa kuudentena 22 pisteellään.

Diari Golin mukaan Alonson korvaisi McLarenin ratissa tulevalla kaudella 18-vuotias Lando Norris. Nuorta brittikuljettajaa on povattu F1-piireissä uudeksi Lewis Hamiltoniksi.

Norris on ajanut kahdella edelliskaudella F2-sarjassa. Viime vuonna Norris ajoi pääosin vielä F3-sarjaa ja tilille tuli yksi F2-kisa. Tämän kauden F2-sarjan avauksessa Bahrainissa hän juhli voittoa ja oli toisessa kisassa neljäs.

Alonsolle voisi olla meriittilistan perusteella tarjolla paikka myös Mercedekseltä tai Ferrarilta, sillä suomalaiskuljettajien Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen sopimus on umpeutumassa tähän kauteen.

Alonson kiivas luonne olisi estämässä kuitenkin sopimuksen huipputalliin, koska hyvää harmoniaa ei haluta rikkoa. Alonso lähti kauden 2014 päätteeksi Ferrarilta pois sen jälkeen, kun oli uutisoitu huonoista väleistä italialaistallin kanssa.

Viime kaudella Alonso ajoi jo Indianapolis 500 –kisassa Monacon GP:n sijaan. Tällä kaudella hän kisaa FIA:n kestävyyskisojen MM-sarjassa Toyotalla F1-sarjan rinnalla. Ei olisikaan ihme, jos Alonso siirtyisi toiseen moottoriurheilusarjaan tämän kauden jälkeen.

Päivitetty kello 21.55. Täsmennetty, että Norris ajoi viime kaudella vain yhden F2-kisan.