Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
  • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
  • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Tappara-kapteeni uskoo ihmetekoon - Rautakorpi ihasteli finalistien taktista pelaamista

Tapparan kapteeni Jukka Peltola oli päällisin puolin levollinen, vaikka oma joukkue oli hävinnyt vain hetkeä aiemmin kolmannen finaalin putkeen Kärpille.

urheilu
Jukka Peltola #81, Tappara
Jukka Peltola #81, TapparaTomi Hänninen

Loppuottelusarjassa yhden maalin syöttänyt Peltola piti 1-2-jatkoerätappiosta huolimatta omiensa esityksestä.

- Hyvä peli meiltä, olimme aggressiivisia ja saimme paljon paikkoja, mutta emme saaneet vieläkään palkintoa. Sitä jahdataan seuraavaksi kotiaskissa maanantaina, sanoi Peltola.

Kärpät on puolustanut toistaiseksi rautaisesti ja päästänyt kolmessa loppuottelussa vain kolme kertaa Tapparan maalintekoon.

- Laatujoukkue on vastassa, mutta pikkuisen terävyyttä tarvitaan ratkaisupaikkoihin lisää.

- Tappio tietysti harmittaa. Kaikilla pelaajilla palaa silmissä vielä liekki siihen. että tuollaisellakin pelillä, mitä tänään esitimme, pystytään voittamaan. Pitää koko ajan löytää keinoja siihen, että olemme parempia ja yksi kiinnitys kerralla mennä eteenpäin, suunnitteli Peltola.

Riittääkö kapteenin usko temppuun, jota yksikään liigaseura ei ole tehnyt vielä koskaan finaalivaiheessa? - Riittää todellakin. Katso tuota peliämme tänään, niin siitähän sen näet, Peltola ärähti uteluihin.

Rautakorpi: Huikeaa taktista pelaamista

Maalinteko on Tapparalle turhan vaikeaa. Maalitili on finaaleissa yhä avaamatta ylivoimalla, kun TPS-välierissä Tappara oli osunut miesylivoimalla neljässä ottelussa kuusi kertaa.

- Paikoista pitää tehdä maalit ja onni ansaita. Meidän pitää parantaa ja ansaita pomput itselle, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Tappara on hänen mukaansa oikealla tiellä. Eri asia on, riittääkö se runkosarjavireensä pudotuspeleissä löytänyttä Kärppiä vastaan.

- Erittäin hyvä taistelu. Molemmilta joukkueilta huikeaa taktista pelaamista, Rautakorpi summasi kolmannen finaalipelin annin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat