Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Leijonien NHL-avut MM-kisoihin puhuttavat, mutta kieltäytymisiä on turha itkeä: "Kyllä nyt näyttää hyvältä"

Lähestyvät jääkiekon MM-kisat herättivät keskustelua Jälkihiessä.

NHL
Jälkihiki
Jälkihiki

Ylen aamu-tv:n Jälkihien ykkösaiheeksi nousi maajoukkuejääkiekko ja lähestyvät Tanskan MM-kilpailut. Viikonloppuna selvisi, että Carolinan NHL-joukkueen Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saapuvat vahvistamaan Leijonien MM-joukkuetta. Julkisuudessa on kuitenkin viime aikoina aiheuttanut paljon parran pärinää NHL-pelaajien lukuisat kieltäytymiset MM-kisakoneesta.

Aiheesta Ylen aamu-tv:n sohvalla keskustelivat urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Bror-Erik Wallenius ja Kalle Rantala.

- Suomella ei ole minkäänlaista maaliteko-ongelmaa, kun Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ilmoittivat tulevansa. Kyllä nyt näyttää hyvältä, Rantala linjasi.

Viikonloppuna Minnesotan Mikael Granlund ja Mikko Koivun NHL-kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vielä ei ole tietoa, ovatko Granlund ja Koivu saapumassa Leijonien avuksi.

- Vielä ei ole tietoa siitä, kuinka moni on tulossa tai kieltäytymässä, Meriläinen alleviivasi.

Meriläisen mukaan NHL-pelaajien kieltäytymisille on tusinoittain syitä.

- Kieltäytymisille saattaa olla hirveän arkisia syitä. Toivottavasti mahdollisimman paljon hyviä hyökkääjiä tulisi vielä NHL:stä, Meriläinen sanoi.

Wallenius painotti, että pelaaja ei yksin pysty päättämään, lähteekö hän MM-kisoihin.

- Se ei ole niin yksinkertainen asia, kun pelaaja päättää, tuleeko hän kisoihin. Pelaaja on kuitenkin seuran tai organisaation palveluksessa. Jokainen pelaaja on Pohjois-Amerikassa tekemässä työtä organisaatiolle. Organisaatio määrää hyvin pitkälle sen, mitä pelaaja voi tehdä. Sama ongelma koskee kaikkia maita, joilla on pelaajia NHL:ssä. Eivät kaikki muutkaan maat saa kaikkia parhaita pelaajia kisoihin. Sitä on ihan turha itkeä, Wallenius linjasi.

Meriläisen mukaan pelaajilla ei ole mitään kiitollisuusvelkaa maajoukkueelle tai kiekkoliitolle.

- Jääkiekkoilijalla on työsuhde NHL-organisaatioon ja maajoukkue-edustusta pitää ajatella ikään kuin luottamustoimena. Toistaiseksi moni pitää maajoukkue-edustusta ilona. Mielestäni pelaajilla ei ole mitään kiitollisuudenvelkaa maajoukkueeseen tai Suomen Jääkiekkoliittoon päin. Jos kiitollisuutta haluaa tuntea, niin moni tuntee sitä vanhempia tai kasvattajaseuraa kohtaan, Meriläinen pohti.

Rantalan ei usko, että NHL-pelaajilla on mitään motivaatio-ongelmaa maajoukkuetta kohtaan.

- Tuskin mitään ongelmaa on. Kaikki voittavat siinä tapauksessa, kun motivoituneimmat pelaajat tulevat kisoihin. Kieltäytymisille on useita syitä. On täysin ymmärrettävää, että haluaa nähdä perhettänsä, jos on kiertänyt Pohjois-Amerikkaa yhdeksän kuukautta, Rantala mietti.

Jälkihiessä keskusteltiin myös muun muassa jääkiekon SM-liigasta, pesäpallosta ja kotimaisen salibandykauden huipennuksesta. Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun kuvaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat