Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Uran ensimmäinen KHL-mestaruus on Ohtamaalle yksi uran huippuhetkiä – kauden jatkuminen Leijonissa vielä arvoitus

Puolustaja Atte Ohtamaa pääsi juhlimaan KHL:n mestaruutta sunnuntaina. Kausi on ollut Ohtamaalle pitkä ja raskas, eikä hän kerro vielä suunnitelmiaan Leijonien suhteen.

KHL
Atte Ohtamaa, mestaruus KHL:ssä
Atte Ohtamaa.AOP

Ak Bars Kazan ponnisti runkosarjan nelospaikalta KHL:n mestaruuteen vakuuttavasti. Pudotuspeleissä tuli vain kolme tappiota, ja joukkue pääsi juhlimaan mestaruutta seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Mestarijoukkueen puolustaja Atte Ohtamaa kertoo Yle Urheilulle, että mestaruuspelin jälkeinen ilta meni suhteellisen rauhallisesti joukkueen kesken, vaikka mestaruusjuhlat venyivätkin pitkälle yöhön.

– Menimme syömään ja pidimme hauskaa. Olimme joukkueen kanssa ravintolassa yömyöhään asti. Aika meni melko nopeasti juhlahumussa.

– Meillä oli raskaat playoffit, joten osa lähti lepäämään jo hyvissä ajoin, että jaksaa vielä tänään kokoontua ja juhlistaa mestaruutta joukkueen kesken.

Juhlinta on ollut myös siinä määrin siistiä, että mestaruuspokaali on edelleen kunnossa.

– Pokaali on ihan priimakunnossa. Sitä on vaalittu täällä sillä tavalla, ettei varmasti ole tullut naarmuakaan.

Ylipäätään mestaruuden voittaminen pitkän tauon jälkeen on ollut Ohtamaan mukaan iso asia faneille ja seuralle.

Mestaruuden jälkeiset päivät joukkue kuitenkin juhlii pääasiassa keskenään. Suurempien juhlien aika on myöhemmin.

– Jos oikein ymmärsin, paraatijuhlat ovat vähän myöhemmin tuossa, kun aika kuluu ja ilmat paranevat.

Ohtamaa toivoo, että kesän tullen hän saa tuoda Gagarin Cupin näytille myös Suomeen, mutta vielä puolustajalla ei ole suunnitelmia sen suhteen, mihin paikkoihin vie pokaalin näytille.

"Varmaan vasta hetken päästä tajuaa, kuinka väsynyt ja poikki tässä on ollut"

Ensimmäisen KHL-mestaruutensa voittanut Ohtamaa on vasta kolmastoista suomalainen, joka on päässyt nostelemaan Gagarin Cupia. Lisäksi Ohtamaa valittiin parhaaksi puolustajaksi tämän kevään KHL-finaaleissa.

Edellinen seurajoukkueen mestaruus Ohtamaalla on keväältä 2014 Kärppien riveistä. Kärpissä Ohtamaa pelasi useita vuosia ennen siirtymistään KHL:ään. Maanantainakin Ohtamaa aikoo seurata Kärppien finaalia Tapparaa vastaan vähintään tulospalvelusta.

Atte Ohtamaa.
Atte Ohtamaa.AOP

Ohtamaan uran saavutuksiin kuuluu myös toinen SM-liigan mestaruus vuodelta 2008, yksi SM-hopea sekä kaksi MM-hopeaa.

Omissa saavutuksissa KHL-mestaruus nousee Ohtamaan papereissa korkealle.

– Ei ole tosiaankaan helppoa voittaa mestaruutta KHL:ssä. Tällä hetkellä tuntuu todella käsittämättömältä ja hienolta.

Onko KHL-mestaruus omissa saavutuksissa jopa ykkösenä?

– En tiedä, meneekö tämä ykköseksi asti. Tällä hetkellä tekisi mieli sanoa, että menee, mutta en uskalla varmaksi sanoa, ettei varmasti jää mitään aikaisemmistakaan pois. Kaikki mestaruudet, jotka olen saanut kokea, ovat olleet ainutlaatuisia ja hienoja omalla tavallaan.

Omaan kauteensa Ohtamaa on tyytyväinen – ja syystä. Runkosarjassa Ohtamaan tehotilasto oli plussan puolella 14 pykälän verran. Pudotuspeleissä 19 ottelussa syntyi tehot 1+5=6. Lisäksi puolustaja edusti Suomea olympialaisissa.

Jonas Ahnelöv ja Atte Ohtamaa.
Jonas Ahnelöv ja Atte Ohtamaa.AOP

– Tässä vaiheessa olen tyytyväinen omaan kauteeni. Viime vuonna MM-kisoista tultiin toukokuun lopussa, kesäkuun lopussa aloitimme täällä jo tämän kauden. Siitä saakka on tultu aika tiiviisti.

– Varmaan vasta hetken päästä tajuaa, kuinka väsynyt ja poikki tässä on ollut. On ollut tosi tiivis kausi. On hienoa päättää se mestaruuteen.

Ohtamaalle kausi on ollut raskas. Nyt puolustajalla menee muutama päivä mestaruushumussa, mutta tämän jälkeiset askelmerkit Ohtamaa jättää vielä paljastamatta.

Ohtamaa ei kerro, onko Leijonien GM Jere Lehtinen ollut häneen yhteydessä tai onko hän ylipäätään käytettävissä maajoukkuetehtäviin.

– Nyt en tässä vaiheessa osaa sanoa mitään Leijoniin. Koetetaan päästä täältä kotiin ja katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Lue myös:

Ohtamaa ja Moisanen päättivät KHL-kauden mestaruusjuhliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat