Selostustoivekonsertti tulee taas – kerro tarinasi ja toivo kuulemattomia tähtihetkiä

Selostustoivekonsertin satoa korjataan ja hedelmät tarjoillaan Yle Puheessa torstaina 21.6. kello 14-17. Esitä toiveesi nyt.

Muu urheilu
Jari Litmanen Ajaxin pelipaidassa vuonna 2003.
Jari Litmanen Ajaxin pelipaidassa vuonna 2003.EPA

Sen selostuksen haluaisin kuulla - toivekonsertti tuo apua juhannusaatonaaton menoliikenteen ruuhkaan to 21.6. kello 14-17. Yhdeksän edellistä selostustoivekonserttia on edelleen kuultavissa Yle Areenassa.

Juhlalähetys tarjoaa mahdollisuuden esittää yhä erityisesti aiemmin kuulemattomia selostustoiveita. Niitä löytyy vieläkin runsaasti Ylen arkistosta.

Olisiko sinulla muisto tai jopa tarina esimerkiksi Jari Litmaseen liittyen? Hienot vuodet ja kimallusta Mestareiden liigassa, mistä on jäänyt muistoja varmasti jalkapallofanien sydämiin.

Entä purjehduksen hehkeät hetket tämän vuosituhannen kesäolympialaista? Kruununa Thomas Johansonin ja Jyrki Järven 49er kultamitali Sydneystä 2000. Vuosituhat on ollut menestyksekäs myös suomalaisille ampumaurheilijoille. Ja miten ratkesikaan Barcelonan olympialaisten hopeamitali jousiammunnan joukkuekisassa Suomen Jari Lipposelle, Ismo Falckille ja Tomi Poikolaiselle?

Suunnistus on tarjonnut yllin kyllin suomalaismenestystä myös viime vuosina esimerkiksi Minna Kaupin johdolla. Minkä maailmanmestaruuden tai MM-kilpailun parhaat palat haluaisit tulevan radiosta vielä kerran?

Uinti on lyönyt pöytään hekuman hetkiä myös Jani Sievisen ja Antti Kasvion jälkeen. Hanna-Maria Seppälän MM-kultaakaan ei vielä ole muisteltu aikaisemmissa lähetyksissä.

Olympiakultamitalit esiin

Naisten menestyshetket kesäolympialaisissa ovat harvinaisia. Kultamitaleja on yhteensä vain viisi ja näistä täysin käsittelemätön arkistoherkku on Sylvi Saimon melontavoitto Helsingistä 1952. Tai, tuoko vuosikymmenen takaisista menestyshetkistä muistoja mieleesi esimerkiksi Sten Suvion nyrkkeilyn olympiavoitto Berliinistä 1936 tai Juhani Kärkisen mäkihypyn maailmanmestaruus Salpausselän MM-kotikisojen pauhusta 1958?

Hiihtomenestyksestä löytyy yhä hienoja kilpailuja muisteltavaksi - Kari Härkösen 1985, Aino-Kaisa Saarisen 2009, Virpi Kuitusen (Sarasvuo) lukuisat ykköstilat, naisten kolmoisvoitot ja viestimestaruudet. Alppipuolella Tanja Poutiainen saavutti useita mitaleja, samaan ovat yltäneet freestylerit ja lumilautailijat.

Moottoriurheilussa on yhä monta suomalaista sankaria ilman, että heitä olisi vielä huomioitu selostustoivekonserteissa. Tunteeko nuori polvi Yrjö Vesterisen tai Heikki Mikkolan? Kuka kertoisi heidän saavutuksistaan?

Myös tuoreisiin Etelä-Koreassa järjestettyihin talviolympialaisiin ja paralympialaisiin sopii palata kymmenennessä Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetyksessä.

Paralympiakisat ovat muutenkin tuoneet iloa kerta toisensa jälkeen esimerkiksi Leo-Pekka Tähden tahdittamana.

Taitoluistelun ystävät tuskin ovat unohtaneet Helsingin 2009 EM-kisoja ja sieltä Laura Lepistön johdolla hankittua menestystä.

Heittolajejakaan ei tarvitse piilotella. Missä olit, kun kultaa kiskaisivat Juha Tiainen, Arto Härkönen, Seppo Räty tai Aki Parviainen?

Muutakin kuin Litmasen palloilua

Joukkuelajeissa Suomi on kokenut viime vuosina niin menestystä kuin suolaisiakin hetkiä - Susijengi, salibandy, jääkiekko, lentopallo, maalipallo ja jalkapallo.

Kansallispeli pesäpallo on ollut kokonaan pimennossa yhdeksän ensimmäisen lähetyksen aikana.

Kamppailulajeista täysin toivomattomia ovat vaikkapa painijoiden Jarkko Ala-Huikku, Jani Haapamäki ja Petra Olli Euroopan mestaruudet.

Yhtä lailla selostustoivekonserttiin pengotaan mielellään tähtihetkiä vaikkapa muodostelmaluistelusta, ringetestä tai joukkuevoimistelusta, joissa Suomi voidaan luokitella maailman ykköseksi.

Ylen arkisto tarjoaa monenlaista muutakin näiden esimerkkien lisäksi. Toive voi hyvin kohdistua ulkomaalaisiinkin urheilijoihin tai taisteluihin kärkisijoitusten takana. Hyvä tarina kruunaa toiveen.

Osallistu siis kymmenenteen Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonserttiin. Vinkkaa muistostasi ja esitä toiveesi oheisella kaavakkeella, joka löytyy tämän linkin kautta.

Satoa korjataan ja hedelmät tarjoillaan Yle Puheessa torstaina 21.6. kello 14-17.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat