Suora

  • Elävä arkisto esittää

Saksalaislehden lähde: Venäjä lahjoi itselleen ampumahiihdon MM-kisaisännyyden

Saksalainen Süddeutsche Zeitung -lehden lähteen mukaan rahakuorta vilautettiin IBU:n kongressissa 2016.

ampumahiihto
Ampumahiihto yleiskuva
Tomi Hänninen

Venäjä sai ampumahiihdon 2021 MM-kisaisännyyden lahjonnalla, kertoo saksalainen Süddeutsche Zeitung nimettömänä pysyttelevään lähteeseen perustuen. Lähteen mukaan Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kongressissa 2016 yksi hallituksen jäsen näytti rahakuorta, jonka hän kertoi saaneensa vastineeksi Venäjän Tjumenin äänestämisestä kisaisännän valitsemisessa.

Lähteen mukaan lahjontaepäilyistä ilmoitettiin IBU:n puheenjohtajalle Anders Bessebergille, joka leimasi väitteen huhuksi.

Norjalainen Besseberg luopui toissa viikolla IBU:n puheenjohtajuudesta sen jälkeen, kun ranskalaislehti Le Monde oli uutisoinut, että Venäjä oli lahjonut Bessebergin pimittämään venäläisten ampumahiihtäjien dopingepäilyt.

Viime vuonna IBU pakotti Venäjän luopumaan 2021 MM-kisaisännyydestä maan dopingskandaalin takia, mutta myönsi hyvitykseksi kevään 2018 maailmancupfinaalit Tjumeniin.

Lue myös:

Le Monde: Venäjä maksoi IBU:n puheenjohtajalle dopingin pimittämisestä

Ampumahiihdon norjalais- ja itävaltalaispomot tutkinnan kohteena – Venäjän ex-antidopingjohtajalta kovia väitteitä

Ampumahiihdon ruotsalainen olympiavoittaja haluaa lajin ykköspomolle potkut – kauhistui dopingpaljastajan väitteistä: ”Tämä on todella hirvittävää”

Suomen antidopingpomo kansainvälisen ampumahiiihtoliiton dopingkohusta ja harvinaisesta poliisiratsiasta: ”Ei ole savua ilman tulta”

Suomalainen ampumahiihtovaikuttaja yllättyi, kun hänen hyvä tuttunsa nousi dopingkohun keskiöön: "Tämä on ihan uskomatonta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat