1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lasse Kukkosen kuningasgorilla-tuuletus olisi kelvannut vaikka mestaruusjuhlien herkkupalaksi

Kärpät esitti tiistaina ties monenko kerran tällä kaudella hurjan kirivaihteen, mutta Lasse Kukkosen 4-4-tasoitus ja räväkkä maalituuletus jäivät lopulta kotijoukkueen viimeiseksi ilonaiheeksi 5. loppuottelussa.

Lasse Kukkonen #5, Kärpät tekee 4-4 Kuva: Tomi Hänninen

Harvoin Kärppien kapteeni Lasse Kukkoselta pääsee ilmoille niin syvää huokausta kuin tiistaina Raksilan käytävillä.

Tappara oli viidennen finaalin kolmannessa erässä jo pahassa sillassa Kärppien kanssa, mutta tamperelaiset onnistuivat maalinteossa kesken kotijoukkueen hurmoksen vieden yhdeksän täysosuman maali-iloittelun lopulta 5-4.

- Ikävä fiilis jäi. Kova nousu joukkueelta, mutta kaveri (Jukka Peltola) pääsi kuittaamaan vastaiskusta voiton kotiin.

Tappara menetti Kärppien hurjassa takaa-ajossa neljän maalin johtonsa, kun kotijoukkue hurjasteli Kukkosen päättäväisellä soolomaalilla 4-4:ään ajassa 50.09.

Kukkonen esitti loppuunmyydylle Raksilan yleisölle veretseisauttavan, kuningasgorillan maalituuletuksen, jossa konkari takoi käsiään rintaansa voittajan elkein. Se ei Kärppä-leirin harmiksi jäänyt kuitenkaan ikimuistoiseksi mestaruustuuletukseksi.

- Eipä sillä ole mitään sen suurempaa merkitystä, kun hävisimme pelin, Kukkonen tuhahti selvästi harmissaan.

Mistä Kärppien hieno kiri kumpusi?

- Saimme koko viisikon yhtä aikaa mukaan hommiin ja olimme aktiivisempia ja aloitteellisempia kuin ottelun alussa. Matka jatkuu, parin päivän päästä torstaina mennään taas. Silloin laitetaan itsemme likoon, lupasi Kukkonen.