Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tapparan kapteeni saa kovaa suitsutusta omiltaan – "Näitä hetkiä varten meillä on Peltolan Jukka"

Muut hehkuttavat, mutta Jukka Peltola ei värähtele, vaikka laukoo uskomattomia ratkaisuosumia.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jukka Peltola
Jukka Peltola on kova jätkä.Tomi Hänninen

OULU. Jan-Mikael Järvinen laittaa määrämittaisen lättysyötön siniviivan jälkeen ja Jukka Peltola ohjaa kiekon aivan tolpan juureen. Tappara johtaa viidettä finaalia 2-0 ja dominoi. Se johtaa parhaimmillaan jo 4-0, mutta sitten alkaa Kärppien nousu.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen nousee laidasta maalille ja lyö pelin tasoihin hölmistyneiden Tappara-pelaajien nenän edestä. Täpötäysi Raksila haistaa veren ja mestaruushuuman. Vaan seitsemän minuuttia myöhemmin oululaiset ovat hiirenhiljaa. Järvinen syöttää taas, ja Peltola iskee taas.

- Sinnikäs vastustaja tuli hienosti tasoihin, mutta näitä hetkiä varten meillä on Peltolan Jukka joukkueessa. Maaleja saisi kyllä tuulettaa. Lähdin lyömään paluukiekosta sisään, kun luulin, ettei se mennyt maaliin, Aleksi Salonen hehkutti ottelun jälkeen.

Salonen ei ole ainoa, joka kapteeniaan kehuu. Kaksi maalia avauserässä iskenyt Niko Ojamäki seurasi päätöshetket vaihtopenkillä ja jännitti. Hänen onnekseen Peltola iski ratkaisevan.

- Aivan törkeän iso äijä, joka kantaa tätä joukkuetta reppuselässä. Antaa aina vinkkejä ja tekee koko ajan työtä joukkueen eteen. Ja yleensä vielä ne ratkaisevat maalitkin, Ojamäki sanoi.

Ilta-Sanomien haastattelussa jopa päävalmentaja Jukka Rautakorpi äityi tunnelmoimaan Peltolan merkitystä joukkueelle.

- Joskus koutsien kanssa mietitään kahden erän jälkeen, että Juki on ihan loppu. Ja sitten tulee kolmas erä – ja yhtäkkiä mies painaa aivan hulluna. Se juuri osoittaa, miten valtavasti voimaa ihmisen mielessä on, Rautakorpi sanoi IS:lle (siirryt toiseen palveluun).

Ilmekään ei värähdä

Yksi Peltolan suurimmista ominaisuuksista on hänen keskittymisensä olennaiseen. Hän johtaa edestä, eikä haihattele pätkääkään tv-kameroiden edessä. Ei, vaikka hiljensi uskomattoman ottelun päätteeksi koko Raksilan jäähallin.

- Tietysti tärkeään paikkoihin tuli, kun kaveri kampesi tasoihin. Mutta hyvä, että saimme voiton, Peltola tyytyi sanomaan.

Tappara on voittanut kahdesti selkä seinää vasten, ja sen pitäisi pystyä tekemään sama vielä kahdesti uudestaan. Peltolan ei omasta mielestään tarvitse valaa uskoa omiinsa, eikä saada heidän ajatuksiaan pysymään olennaisessa.

- Pala kerrallaan. Seuraavasta pelistä saa saman kuin aiemmin, yhden kiinnityksen.

Kuudes finaali Tappara – Kärpät (2-3) torstaina suorana Yle Puheessa klo 18.02.

Lue myös:

Kärppien huikea kiri ei riittänyt – Tappara voittoon finaalitrillerissä

Tappara-hyökkääjä kiskaisi uransa isoimmat maalit hirmukudeilla – vielä kovempi paikka löytyisi mestaruuspelistä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat