Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

Suomen lentopallomaajoukkueen tähti palaa kotimaahan erittäin pitkällä sopimuksella – MM-kisat vielä kysymysmerkki: ”Polvi ensimmäisenä kuntoon”

Olli-Pekka Ojansivu vahvistaa uutta savolaista fuusioseuraa Savo Volleyta viiden vuoden sopimuksella.

Lentopallon Mestaruusliiga
Olli-Pekka Ojansivu.
Lehtikuva.

Lentopallon Mestaruusliigan uusi savolaisjoukkue Savo Volley (Leka ja Sampo Volleyn fuusioseura) vahvistui huippunimellä ja -valmentajalla.

Suomen maajoukkueen kiintotähti Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu tulee joukkueen riveihin peräti viiden vuoden sopimuksella. Valmentajaksi tulee Leka Volleyta viime kaudella luotsannut Jukka Tuovinen.

Ojansivulle Savo on tuttua aluetta, sillä hän pelasi Pielaveden Sammossa 2007–2009.

– On mahtavaa tulla takaisin. Olen pitkään halunnut takaisin Savoon. Viihdyin täällä tosi hyvin. Ensimmäisenä vuotena Sammossa oli myös Jukka koutsina. Nyt pääsen Jukan kanssa tekemään duunia taas, Ojansivu totesi Ylen haastattelussa.

– Tykkään uudesta luomisestakin, joten tähän on todella kiva tulla.

Hakkurina vääntävä Ojansivu on pelannut urallaan Kreikassa, Ranskassa, Turkissa, Venäjällä, Romaniassa ja Iranissa.

Viimeksi hän pelasi turkkilaisessa Afyon Beleiye Yüntasissa. Kausi oli Ojansivun mukaan hyvä pelillisesti, mutta polvi kipeytyi loppuvaiheessa.

– Pystyin pelaamaan, mutta en pysty treenaamaan. Siitä tuli sitten taistelua, Ojansivu sanoi.

Toukokuun alussa 30-vuotias Ojansivu suuntaakin lääkärille puhdistamaan polvea. Lentopallotähti kuitenkin uskoo, että palaa kentille sen jälkeen ilman kipuja.

– Ei ole hirveätä leikkaustaustaa. Tehdään pieni kevätsiivous. Sitten pystyy taas täyspäiväisesti harjoittelemaan. Kaikki enteet on, että tulee hyvä vuosi, Ojansivu sanoo.

Maajoukkueella olisi edessä syyskuussa MM-kisat Italiassa ja Bulgariassa. Ojansivu ei sulje täysin pelaamista maajoukkueessa.

– Maajoukkue kiinnostaa aina. Suomipaita on suomipaita. Mutta haluan aina itse sen, että tilanne on selvä kotona. Sitten, kun lapset kyselee isiä, jos isi on paljon reissussa. Pitää punnita asioita, Ojansivu sanoo.

– Sen olen oppinut, että ikinä ei kannata sanoa ei. Ikinä ei muutenkaan kannata liian aikaisin häslätä. Mietin ihan rauhassa. Hoidan ensimmäisenä polven kuntoon.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat