Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

HIFK perustaa naisten kiekkojoukkueen – päävalmentaja pelannut Naisleijonissa

Helsingin IFK pelaa ensi kaudella jääkiekon naisten Mestiksessä.

jääkiekko
Nina Koskela, manageri Saara Niemi ja maalivahti Sanni Ahola haluavat nostaa Helsingin IFK:n naisten Liigaan.
Puolustaja Nina Koskela, manageri Saara Niemi ja maalivahti Sanni Ahola haluavat nostaa Helsingin IFK:n jääkiekkojoukkueen naisten Liigaan.Yle

Helsingin IFK laajentaa toimintaansa naisten jääkiekkoon. HIFK:n naisten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella Mestiksessä ja tavoittelee nousua Liigaan.

- Helsinki on ollut nais- ja tyttökiekkoilun musta aukko Suomessa. Myös IFK on laiminlyönyt omaa velvollisuuttaan naisten kiekkoilun kehittämisessä, mutta nyt siihen tulee muutos, Oy HIFK-Hockey Ab:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen lupasi.

- Tavoitteenamme on kehittää harrastusmahdollisuuksia ja lisätä harrastajamäärää sekä siten kasvattaa nais- ja tyttökiekkoilun kiinnostavuutta. Luomme laadukkaan pelaajapolun kiekkokoulusta edustusjoukkueeseen saakka, Valtanen totesi.

IFK:lla on ensi kaudesta lähtien tyttöjen ja naisten joukkueet F-junioreista aikuisten Mestikseen.

Edustusjoukkueen päävalmentajaksi ja manageriksi on nimitetty Saara Niemi (os. Tuominen). Niemi on entinen Naisleijonien huippupelaaja, joka on toiminut aktiiviuransa jälkeen taitovalmentajana Jääkiekkoliitossa. Päättyneellä kaudella hän valmensi kiinalaista Kunlun Red Staria naisten ammattilaissarjassa CWHL:ssä. Kunlun sijoittui sarjassa kakkoseksi.

- Olen tosi innoissani lähdössä tähän projektiin mukaan. Vain taivas on rajana, kun tällaisen organisaation kanssa pääsee kehittämään naisten jääkiekkoa, Niemi sanoi Yle Urheilulle.

- Kun olemme nousseet Liigaan, muutaman vuoden sisällä on tavoitteena myös menestys siellä.

Joukkueen runko on koossa ja suurin osa pelaajista on HIFK:n yhteistyöseura Red Wingsin kasvatteja. Niemen mukaan vahvistuksiksi on värvätty kokeneita pelaajia, mutta nimiä manageri ei vielä paljasta. Tiedotustilaisuudessa esiteltiin 18-vuotiaiden maajoukkueen maalivahti Sanni Ahola sekä KalPassa SM-liigaa pelannut Nina Koskela.

HIFK lupaa, että edustusjoukkueessa pelaavien ei tarvitse maksaa kausimaksuja. Se on naisten jääkiekossa iso lupaus, sillä jopa suurella osalla liigapelajista parin, kolmen tonnin maksut kustannetaan omasta lompakosta.

- Kehittyminen pelaajana ja urheilijana saa nyt paljon paremmat mahdollisuudet, kun tukena on tällainen hieno organisaatio, Sanni Ahola sanoi Yle Urheilulle.

- Toivottavasti saavutamme tavoitteemme ja nousemme Liigaan jo ensi kauden jälkeen.

Päivitetty kello 15.58: Lisätty kommentteja ja faktoja.

Lähteet: HIFK:n tiedotus

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat