1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Puustisen voittolaukaus ratkaisi – Leijonat kukisti Venäjän

Suomi aloitti Ruotsin EHT-turnauksen voitolla Venäjästä. Voitto irtosi vasta voittolaukauskilpailun maalein 3-2.

Ville Pokka (vas.), Juuso Puustinen, Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen juhlivat Suomen maalia. Kuva: Lehtikuva

Suomi ja Venäjä pelasivat tasaisen EHT-ottelun Helsingissä. Venäjä sai otteluun onnekkaan alun, sillä Stanislav Galijevin veto pienestä kulmasta lipsahti Harri Säterin kilpipuolelta maaliin.

Juuso Puustinen tasoitti ottelun 1-1:een toisessa erässä ylivoimakuvion päätteeksi, mutta muuten Suomen peli tökki toisessa erässä. Erän lopussa Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta Venäjällä oli Suomea paremmat maalipaikat.

Kolmannessa erässä Toni Rajala onnistui avaamaan maajoukkueuransa maalitilin, mutta Ilja Kablukovin tasoitus vajaat viisi minuuttia ennen peliajan loppua venytti ottelun jatkoajalle. Tässä Suomi oli aktiivisempi osapuoli, mutta maalit jäi tekemättä.

Voittolaukauskilpailussa Harri Säteri oli maalillaan ohittamaton. Sen sijaan Juuso Puustisen veto Vasili Koshetshkinin längistä ratkaisi voiton Suomelle.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan ensimmäinen ja kolmas erä oli ottelussa parasta antia joukkueelle.

- Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, mutta emme päässeet kuitenkaan maalille. Toinen erä oli huono, sillä hävisimme paljon aloituksia, jouduimme puolustamaan ja roiskimaan kiekkoa pois. Kolmannessa pääsimme peliin kiinni, Marjamäki sanoi.

- Hyvä itseluottamus näkyy jätkillä rankkareissa ja ratkaisuissa. Kyllä me minusta tuon verran oltiin parempia tässä pelissä.