1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Kapteeni-Kukkonen täräytti uutisen mestaruusjuhlissa: maajoukkueura ohi – "Keskitytään nyt näihin juhliin"

Lasse Kukkonen oli päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta urallaan kolme kertaa aiemminkin, mutta Tampereella voitettu neljäs mestaruus maistui konkaripuolustajalle yhä makealle. Kukkonen vakuutti pelien Kärppä-paidassa jatkuvan yhä, mutta maajoukkuekutsusta hän aikoo kieltäytyä.

Lasse Kukkonen antaa Leijonissa tilaa nuoremmille. Kuva: Tomi Hänninen

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen täräytti heti kuudennen finaalin jälkeen uutisen maailmalle, sillä hän kertoi medialle maajoukkueuransa olevan nyt ohi. 181 maaottelun puolustaja aikoo katsoa tulevat MM-kilpailut perheensä kanssa sohvalta.

- Keskitytään nyt näihin juhliin ja katsotaan niitä (maajoukkuepelejä) sitten myöhemmin. Mutta kyllä se on nyt siinä. Seurataan maajoukkuepelejä jatkossa kotisohvalta, 36-vuotias Kukkonen sanoi Yle Urheilullekin ja kertoi antavansa nyt tilaa nuoremmille.

”Huikea” oli sana, joka vilisi Kukkosen puheessa lähes joka lauseessa. Kärppien taistelu ja tarina olikin sellainen, sillä Kärppiin ei viime kauden jälkeen paljoa uskottu. Kukkonen nostikin hattua Kärppien valmennusjohdolle, joka lähti rohkeasti kauteen kokeilemaan ”uusia juttuja”.

- Meidän nuoret jätkät halusivat hypätä isompiin saappaisiin ja aika monta hienoa tarinaa saatiin sieltä, Kukkonen sanoi

- Aika pahasti olimme tänään välillä mankelissa, mutta meillä oli siellä tuollainen Veini-poika (Vehviläinen), joka koppaili kaikki kiinni. Aika iloista oli katsoa tuollaista nuorta miestä.

Kukkoselta riitti ylisanoja tämän kauden joukkuekavereilleen, jotka antoivat kaikkensa mestaruustaistossa. Muun muassa loukkaantunut Jani Hakanpää yritti pelata viimeisessä finaalissakin, mutta ei pystynyt. Sen sijaan Aleksi Mäkelä, joka nousi kokoonpanoon juuri Hakanpään loukkaannuttua, käytti tilaisuutensa hyväkseen ja teki ratkaisumaalin. Mäkelä joutui helmikuussa pitkälle sairauslomalle loukkaantumisen takia.

- Kauden piti olla ohi, mutta ”Mäksä” on niin sitkeä jätkä. Hän on varmaankin tehnyt ympäri vuorokauden hallilla töitä, että on saanut polven kuntoon. Mäksä on muutenkin niin sydän jätkä. Antaa joka kerta joukkueelle kaikkensa, eikä ikinä vaadi itselleen mitään. Nyt hän sai ison palkinnon. Olen todella onnellinen hänen puolestaan, Kukkonen hehkutti.

Lue myös:

Kärppien ilkeä jättiläinen yritti viimeiseen asti takaisin kaukaloon – vamma voi estää kutsun Leijoniin

Tulokasvalmentaja onnistui Kärppien peräsimessä - "Poika palaa takaisin pohjoiseen, tunturille se varmasti viedään"

Julius Junttila valittiin pudotuspelien parhaaksi

Kärpät on haalinut 2000-luvulla eniten mestaruuksia SM-liigassa – Muistatko vielä nämä hetket?

Kärpät on taas mestari! Sankariksi nousi loukkaantumisista toipunut peruspakki