Veini Vehviläisen raskas tarina sai Kärpät kyyneliin mestaruushumussa – "Toivon, että iskä tuolta näkee ja on ylpeä minusta"

Koko joukkue myötäeli mestarivahdin mukana, kun hän teki surutyötä isänsä kuoleman jälkeen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Veini Vehviläinen
Kärpät on elänyt mukana Veini Vehviläisen surussa.Tomi Hänninen

TAMPERE. Summeri soi ja Veini Vehviläinen heittää riemuissaan maskinsa ilmaan. Kärppien koko joukkue hyökkää sankarimaalivahtiaan kohti juhlimaan. Traditio on tuttu mestaruusjuhlista, mutta tällä kertaa siinä on erityislataus.

Vehviläinen on käynyt läpi erittäin raskaan kevään. Ilta-Sanomat kertoi tiistaina (siirryt toiseen palveluun), että Vehviläisen isä on kuollut muutamaa kuukautta ennen mestaruutta. Koko joukkue on myötäelänyt nuoren maalivahtinsa tuskaa. Maalivahtivalmentaja Ari Hilli on nähnyt läheltä suojattinsa tunnemyrskyn, eikä kokenut valmentaja edes yritä pidätellä kyyneleitään Vehviläisestä puhuessaan.

- Meillä on ollut pitkiä jutteluja keskenämme aiheesta ja elämästä. Välillä Veinillä on ollut sellainenkin hetki, että hän on sanonut,ettei välttämättä jaksa pelata huomenna. Sen takaa on kerätty voimia. Hänelle on varmaankin ollut helpointa käsitellä sitä surua täällä kentällä, Hilli sanooYle Urheilulle.

Erityistä ylpeyttä Hillin äänestä kuuluu, kun hän puhuu Vehviläisen henkisestä kantista. Nuorta maalivahtia on aiempina vuosina syytetty ”kasetin pettämisestä”. Tänä keväänä Vehviläinen pystyi pelaamaan kevään parhaan pelinsä sen jälkeen, kun hänet vaihdettiin maalilta viidennessä finaalissa.

- Pelasimme tosi paljon pelejä ja hän latasi itsensä kokoajan, vaikka taustalla oli vielä isän poismeno. Ne olivat aika kovia paikkoja meille kaikille, Hilli kertoo.

Lasse Kukkonen Veini Vehviläinen
Lasse Kukkonen pyysi Veini Vehviläisen nostamaan kanssaan pokaalia.Tomi Hänninen

Kapteeni halusi eleellään antaa valoisan muiston

Kärppien iso teema päättyneelle kaudelle oli toisesta välittäminen. Puhe ei ollut vain sanahelinää vaan joukkue oli yksi iso perhe. Kapteeni Lasse Kukkonen osoittaa oman suuruutensa johtajana, kun on mestaruuspokaalin nostamisen aika.

Neljän mestaruuden mies kutsuu Vehviläisen mukaan nostamaan ”Poikaa” ilmaan.

- Veinillä on ollut varmasti tosi raskasta välillä. Toivon,että tästä jäisi hänelle pieni valoisa muisto tähän kevääseen. Hän on ollut tänä keväänä aivan huikea ja ei voi kuin hattua nostaa, Kukkonen kertoo.

- Kävi miten kävi, me halusimme pitää huolta toisistamme. Se kantoi ehkä myös jäällä, kapteeni jatkaa liikuttuneena joukkueen filosofiasta.

Veini Vehviläinen
Veini Vehviläinen sai myös iloa raskaan ajan keskelle.Tomi Hänninen

”Raskasta tämä on ollut”

Vehviläiselle itselleen pokaalin nostaminen yhdessä kapteenin kanssa tuntuu epätodelliselta. Kukkonen ei varoita nuorta maalivahtia etukäteen, joten hän on ällikällä lyöty.

- Aikamoinen kunnianosoitus. On tässä tehty niin paljon hommia, että aika huikea fiilis, Vehviläinen tunnelmoi.

21-vuotias maalivahti on kertonut finaalisarjan aikana isänsä poismenosta Urheilulehden laajassa haastattelussa. Mestaruushumussa Vehviläinen keskittyy kuitenkin kultajuhliin, vaikka mielessä varmasti möyriikin.

- Raskasta tämä on ollut, sen tietävät kaikki kenen kohdalle tällainen on sattunut. Omistan tämän voiton meidän joukkueelle, he ovat minua tukeneet ja välittäneet, Vehviläinen sanoo naama peruslukemilla.

- Ja tietenkin toivon, että iskä tuolta näkee ja on minusta ylpeä.

Jääkiekkoon poikansa aikanaan tutustuttanut isä ei pilvenreunalla varmasti ylpeämpi voisi olla. Hänen pojastaan on kasvanut mestarivahti, joka saanee vihdoin mahdollisuutensa myös NHL:n varaustilaisuudessa.

Lue myös:

Kärppien ykkösmaalivahti on jäänyt hämmentävästi ilmanNHL-varausta, vaikka torjui Pikkuleijonat MM-hopealle – vaikeudet kasvattivatVeini Vehviläisestä Tapparan tähdet nollanneen sankarin

Kommentti: Sula, Veini, sula! Ei sulanut, vaikka yhdenimuroikin – Veini Vehviläisestä on kasvanut voittaja, mikä kuvastaa kokoKärppien joukkueen tarinaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat