SaiPa vaihtaa toimitusjohtajaa – tilalle entinen NHL-tähti

SaiPan entinen maalivahti ja osaomistaja Jussi Markkanen on SaiPan uusi toimitusjohtaja.

Jussi Markkanen pelasi viimeisen liigaottelunsa SaiPassa tänä keväänä. Kuva: Kari Kosonen / Yle

Liigajoukkue SaiPa vaihtaa toimitusjohtajaansa. Entinen toimitusjohtaja Marko Ek väistyy ja tilalle tulee SaiPan entinen maalivahti Jussi Markkanen.

Markkanen on SaiPan yksi omistajista. Hänellä on Liiga-SaiPa oy:n osakkeista noin 19 prosenttia.

Liiga-SaiPa oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tersan mukaan SaiPa halusi toimitusjohtajaksi yhden Liiga-SaiPa oy:n omistajista.

Monen sarjan konkarimaalivahti

Jussi Markkasen maalivahtiura alkoi lappeenrantalaisessa SaiPassa 26 vuotta sitten ja päättyy saman joukkueen paidassa tänä keväänä. Paluu Lappeenrantaan ja SaiPaan tapahtui viisi vuotta sitten.

Jussi Markkanen lähti maailmalle Lappeenrannasta vuonna 2000. Hän pelasi Suomessa Tapparassa ja Jokereissa, ulkomailla NHL:ssä, Sveitsissä ja KHL:ssä. Vuonna 2006 Markkanen sai mahdollisuutensa voittaa NHL-mestaruus, Stanley Cup.

Edmonton Oilersin maalivahti Dwayne Roloson loukkaantui finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa, ja Markkanen sai kuulla pelaavansa loput ottelut. Vastassa oli Carolina Hurricanes.

– Kyllä se on jokaisen jääkiekkoilevan pikkupojan unelma päästä pelaamaan sinne seitsemänteen otteluun. Sama vastaus pätee siihen, että mikä on uran pahin pettymys. Kun pääset niin lähelle, mutta et voita, kertoi Markkanen Ylen haastattelussa pari kuukautta sitten.

Markkasen työ Liiga-SaiPa oy:n toimitusjohtajana alkaa 1.5.2018