Kärppäratkaisija ei enää uskonut pelaavansa, mutta kausi päättyi jutimaiseen tuuletukseen

Kiekkoliigan finaalin ratkaisumaalin tehnyt Aleksi Mäkelä loukkaantui helmikuussa. Lääkärit olivat silloin sitä mieltä, että tämän kevään pelit on pelattu.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä kultamitalin kanssa.
Voittajan on helppo hymyillä. Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä teki finaaliottelussa ratkaisumaalin.Hanna Juopperi / Yle

Oulussa juhlitaan jääkiekon miesten Suomen mestaruutta kolmen vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on seuran kahdeksas Suomen mestaruus.

Joukkueen sankarin viitan otti harteilleen 24-vuotias puolustaja, Aleksi Mäkelä, joka teki ottelun ratkaisumaalin. Vain paria kuukautta aiemmin Mäkelän polvi operoitiin ja finaalipelit meinasivat jäädä mieheltä pelaamatta.

– Totta kai uskoin lääkäreitä, kun he sanoivat, että kausi on ohi. Mutta millään tavalla en luovuttanut. Tavoite oli kuitenkin saada vamma siihen kuntoon, että ensi kaudella olen hyvässä iskussa.

Kuntoutus kuitenkin tepsi odotettua nopeammin ja Mäkelä pääsi takaisin kaukaloon. Kauden lopetus oli Mäkelälle taatusti ikimuistoinen. Kun verkko heilahti ratkaisumaalin merkiksi, kertoo Mäkelä käyneensä läpi aikamoisen tunneskaalan.

– Paljon siinä purkautui tunteita, kun näin, että kiekko meni verkkoon. Mahtava fiilis.

Tunneskaalan laajuus oli nähtävissä myös Mäkelän tuuletuksesta, joka muistutti Timo Jutilan liukua vuoden 95 MM-finaalissa.

– Minä jo odottelin, että milloin se Niinimaa hyppää selkään, mutta ei hypännyt, Mäkelä naurahtaa.

Joukkue palasi Tampereelta Ouluun varhain tänä aamuna. Mäkelän mestaruuden juhlinta alkoi rauhallisissa merkeissä, hän meni kotiin nukkumaan.

– Kävin vähän levähtämässä kotona. Osa joukkueesta taisi vielä mennä saunomaan.

Illalla joukkueen juhlinta jatkuu ehkä hieman railakkaammin. Mäkelä kertoo, että juhlinnat aloitetaan yhdessä aterioimalla.

– Ja sitten jatketaan pojan kanssa johonkin suuntaan, Mäkelä sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat