Manner loi Kärppiin voittavan ilmapiirin – "Ei tarvinnut kuin päästää varsat laitumille"

Jääkiekon Suomen mestaruuden eilen voittaneen Oulun Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner onnistui voittamaan SM-kultaa heti ensimmäisellä kaudellaan vastuuvalmentajana. Pelaajien mukaan Manner loi Kärppiin voittavan ilmapiirin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Manner
Mikko MannerTomi Hänninen

Oulun Kärpät sai Suomen mestaruudellaan Oulun sekaisin ja joukkueelle on varattu torijuhlat vapunpäiväksi. Tänään läheistensä kanssa juhlinut joukkue onnistui saavuttamaan kauden aikana hyvän ilmapiirin, joka kantoi niin hallilla kuin sen ulkopuolellakin. Tästä pelaajat ovat kiittäneet ennen kaikkea ensimmäistä kauttaan vastuuvalmentajana toiminutta Mikko Manneria.

- Hänestä paistaa empaattisuus ja ihmisläheisyys. Se on ollut se taika tässä. Hän on iloinen ja positiivinen ihminen, eika jaksa päivääkään murjottaa. Aina on hyvällä päällä, Lauri Marjamäen ja Kai Suikkasenkin aikaan Kärpissä pelannut Jani Hakanpää kehaisi.

- Tosi avoin ihminen ja erittäin intohimoinen, välittävä. Hän on samalla suora, mutta haluaa, että hänellekin ollaan suoria. Hänen kanssaan on kiva tehdä töitä, joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen totesi.

Mikko Manner
Yle

Niin Kukkonen, Hakanpää kuin maalivahti Veini Vehviläinenkin nostavat Mannerista esiin ennen kaikkea tämän intohimon jääkiekkoa kohtaan. Hakanpää ei usko, että hän on vastaavanlaista intohimoista jääkiekkoihmistä aiemmin tavannutkaan.

- Hän on omanlaisensa ja niin pitää ollakin. Jokainen päävalmentaja tekee asiat omalla tyylillään. Monella tavalla voi pärjätä, mutta sen pitää tulla sisältä itsestään, Kukkonen sanoi.

Vehviläisen mukaan Mannerissa korostuu hyvä ymmärrys taktisesta puolesta ja se, miten joukkuetta johdetaan. Kärpistä onkin tänä kautena revitty maksimitehot irti.

- Joka päivä olemme koittaneet pitää yllä sellaista keskinäistä sparraamista ja kilpailua. Sitä kautta ovat yksilöt myös kehittyneet, Vehviläinen pohti ja sanoi joukkueen hengen kasvaneen hyvän valmentajan kautta.

- Kauden aikana on välillä vähän parempia ja sitten huonompia päiviä. Olemme nostaneet toisiamme ylös. Välitämme kavereista. Se näkyy pikkuasioista.

Kärpät juhlii
Yle

Manner ei suostu ottamaan kaikkea kunniaa itselleen joukkueen menestymisestä. Hän nostaa koko valmennustiimin esille: apulaisvalmentajat Lauri Mikkolan, Toni Sihvosen, Ari Hillin ja Samppa Jaakolan.

- Joukkuelajista kun on kysymys, niin tämä ei ole ikinä yhden tai kahden miehen show, vaan koko joukkueen show. Ilman huippupelaajia, huippupersoonia, valmennuksesta ei ole mitään hyötyä. Yhdessä me rakensimme ilmettä ja Kärppien historia siivitti meidät hienoon alkuun. Siitä jatkettiin matkaa, Manner totesi tyynesti.

Hänen mukaansa joukkueen oli helppo lähteä kauteen, sillä sen kesäharjoittelujakso jäi lyhyeksi, jolloin pelaajat ja valmentajat olivat iskussa ja valmiina uuteen kauteen.

- Meillä oli pelaajistossa todella paljon nälkää, intohimoa ja nopeutta. Valmentajana oli helppo olla siinä tilanteessa. Oli vain voitettavaa. Ei tarvinnut kuin päästää varsat laitumille, Manner hymähti tyytyväisenä.

Lue myös:

Kärppäratkaisija ei enää uskonut pelaavansa, mutta kausi päättyi jutimaiseen tuuletukseen

Poika pakattiin bussiin – Kärpät matkasi Ouluun kaikessa rauhassa

Veini Vehviläisen raskas tarina sai Kärpät kyyneliin mestaruushumussa – "Toivon, että iskä tuolta näkee ja on ylpeä minusta"

Suuri kapteeni, jäätävä maalivahti ja odottamaton sankari – tässä ovat Kärppien mestaruuden kasvot

Varapakki Aleksi Mäkelästä tuli Kärppien jokeri ja mestaruusmaalin isä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat