Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Synkkyydestä noussut Vettel innostui liikaa ja teki virheen, mutta paalu säilyi Räikkösen pahemmalla mokalla: ”Olen todella pahoillani Kimin puolesta”

Sebastian Vettelin Bakun kisaviikonloppu sai huiman käänteen lauantain aika-ajojen paalulla.

urheilu
Sebastian Vettel
Sebastian VettelAOP

Ferrarin Sebastian Vettel oli helpottunut Bakun GP:n aika-ajojen jälkeen. Hän otti kolmannen paalupaikkansa peräkkäin. Sitä ei ole nelinkertaiselta F1-mestarilta nähty kertaakaan turbomoottorien aikakaudella. Viimeksi Vettel teki saman kaudella 2013 Italian, Singaporen ja Korean kisoissa Red Bullilla.

Saksalaiselle kolmas paalupaikka ei tullut kuitenkaan helpolla. Hän oli perjantaina kärsinyt pahoista ongelmista. Harjoituksissa tulivat sijat 11 ja 12.

– Teimme muutoksia autoon ja löysimme lisää suorituskykyä, Vettel sanaili kisan jälkeen.

Vettel tunsi, että auto teki sitä, mitä hän halusi.

– Tunsin, että minun piti saada hyvä kierros aikaan. Olin todella onnellinen. Ehkä kaksi pientä juttua eivät olleet täydellisiä, Vettel kuvaili paaluksi jäänyttä viimeisen osion ensimmäistä kierrostaan.

Lopussa tallitoveri Kimi Räikkösellä olisikin ollut mahdollisuus paalupaikalle, mutta hän mokasi Bakun katuradan viimeisessä mutkassa. Auto lähti luisuun. Räikkönen jäi vasta sijalle kuusi, vaikka oli kierroksella kaksi ensimmäistä sektoria Vetteliä selvästi nopeampi. Vettel harmitteli liikaa intoaan ratkaisevalla hetkellä.

– Auto oli liekeissä heti. Olin ehkä hieman liian innokas kolmosmutkassa. Yritin jarruttaa vähän myöhemmin kuin aiemmin, Vettel kuvaili virhettään.

– Olin todella pettynyt sillä hetkellä, koska olin menettänyt mahdollisuuteni. En tiennyt, mitä tapahtuisi ympärilläni. Keskeytin kierroksen. Kun tulin sisään kuulin, että sain paalun. Olin todella onnellinen.

Räikkösen kohtaloa Vettel harmitteli.

– Olen pahoillani Kimin puolesta. Olisimme voineet olla molemmat eturivissä. Tosin huomenna näemme lopputuloksen. Tulee pitkä kisa, Vettel kannusti.

Mercedes-kaksikko, toisesta ruudusta lähtevä Lewis Hamilton ja kolmannesta ruudusta starttaava Valtteri Bottas uhosivat aika-ajojen jälkeen, että he voivat päihittää Vettelin.

MM-sarjan pistejohtaja Vettel on kuitenkin luottavainen kisasta.

– Tiedämme, että auto voi olla nopeampi. Tietysti olemme työskennelleet lujaa päästäksemme tähän pisteeseen. Mutta kaikki tietävät tallissa, että vielä on paljon tekemistä. En ole kuitenkaan peloissani. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet, Vettel totesi.

Lue myös:

Räikkösen lähes varma paalupaikka muuttui viime hetkellä täyteen pettymykseen – Vettel taas paalulle

Bottas ja Hamilton uhosivat Bakun voittokamppailusta Vettelille: ”Kisa voi olla hullu täällä”

Ferrari-pomo surkutteli Räikkösen paalun vienyttä virhettä: ”Minulla oli kaikki vauhti siinä"

F1-aika-ajoissa katastrofaalinen suuronnettomuus oli erittäin lähellä – kuljettaja kertasi hetkeä, jolloin hän oli jyrätä tallitoverinsa 320 kilometrin tuntivauhdissa: ”Urani pelottavin hetki”

Lähteet: F1-sarjan sivut, Ferrarin sivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat