Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kampuksen Dynamo on miesten futsalin Suomen mestari – Neljäs finaali huikea jännitysnäytelmä

Neljäs loppuottelu jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon ja akaalaisen Leijona Futsalin välillä oli jännittävä taisto, joka venyi jatkoajalle saakka.

futsal
Futsal yleiskuva
EPA

Kotijoukkue Leijona Futsal aloitti ottelun paremmin. Tatu Tahonen vei akaalaiset jo kolmen minuutin pelin jälkeen 1–0-johtoon. KaDyn Miika Hosio tasoitti vielä ensimmäisen puolikkaan lopulla.

Tämän jälkeen joukkueet etenivät tasatahtiin. Hattutempun ottelussa tehnyt Hosio vei KaDyn 3–2-johtoon neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä pudotuspelien 13. maalillaan.

Leijona Futsal pinnisti kuitenkin vielä tasoihin, kun lentävä maalivahti Jussi Nyström laukoi muutamaa minuuttia myöhemmin pelin 3–3 tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoaikaa oli pelattu runsaat kaksi minuuttia, kun KaDyn Mikko Kytölä rankaisi Leijona Futsalin puolustajan virheestä ja vei jyväskyläläiset 4–3 johtoon. Akaalaisilla oli jatkoajan lopulla useampikin paikka tasoittaa peli, mutta joukkue ei onnistunut saamaan palloa maaliin.

– Ihan mahtavat fiilikset. Puolustimme todella hyvin joukkueena toisen jakson ja jatkoajan. Tämä on iso juttu ja olemme ansainneet tämän mestaruuden, Hosio hehkutti Yle Urheilun haastattelussa.

Näin KaDy juhlii Suomen mestaruutta otteluvoitoin 3-1. Mestaruus on vuonna 1995 perustetulle seuralle ensimmäinen. Leijona Futsal kirkasti viime vuoden pronssinsa hopeaksi.

– Tämä on seurahistorian ylivoimaisesti isoin juttu ja mahtava saavutus. Olemme olleet lähellä aikaisemmin, mutta nyt osui. Tuntuu uskomattomalta, Kytölä sanoi.

Maalintekijät:

3' 1–0 Tatu Tahonen
17' 1–1 Miika Hosio
22' 2–1 Dusan Milojevic
33' 2–2 Miika Hosio
35' 2–3 Miika Hosio
37' 3–3 Jussi Nyström
42' 3–4 Mikko Kytölä

Juttua muokattu 30.4. kello 20.37: Lisätty Hosion ja Kytölän kommentit.

Lue myös:

Suomen mestaruuksia ratkotaan Ylen kanavilla lähes joka ilta – katso tästä Mestaruusputken otteluohjelma ja lähetystiedot

Ylen mullistava Mestaruusputki huipentaa kotimaisen palloilukauden: yksi päivä, yksi mestari – miehissä ja naisissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat