Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Pääseekö talousvaikeuksissa paininut Oulun Lippo viimein kotikentälleen? Sarja-avaukseen enää viikko ja seuran nokkamies toimitsijakieltoon

Lipolla on rästissä Oulun kaupungille 20 000 euroa kenttämaksuja.

Oulun Lippo
Markku Hylkilä.
Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä pääsee joukkoineen Raksilan stadionille 4.5.Ville Honkonen

Oulun Lipon Superpesiskauden avaukseen on viikon verran aikaa, mutta joukkue ei ole vielä päässyt edes harjoittelemaan kotikentällään Raksilassa. Syynä tähän on Lipon Oulun kaupungille rästissä olevat 20 000 euron kenttämaksut. Lippo on harjoitellut tähän mennessä Iin ja Haukiputaan pesäpallokentillä.

Talousahdingossa painineen Lipon on pitänyt maksaa rästimaksut huhtikuun loppuun mennessä. Sekä Oulun Lipon puheenjohtaja Kari Helanen että Superpesis Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo uskovat Lipon pääsevän kotikentälleen piakkoin. Helanen vahvisti Yle Oululle, että seura maksaa rästissä olevat kenttämaksut tällä viikolla.

- Meidän tietojen mukaan kaupungin kanssa kuviot ovat selvät ja nyt Lipolla on euroja kassassa. Meidän suunnalta usko on edelleen se, että asia on hoidossa ja Lippo aloittaa kauden ihan normaalisti Raksilassa ensi viikolla, Pyysalo kertoi Yle Urheilulle.

Lipon pelinjohtaja Markku Hylkiä kertoo, että pelaajille on kerrottu tieto siitä, että kentälle pääsee perjantaina.

Kenttävuokrien lisäksi Lipolla on ulosotossa noin 53 000 euroa, josta verovelkaa on 35 000 euroa.

Taloushuolista huolimatta Pesäpalloliitto myönsi Lipolle superpesislisenssin kuluvalle kaudelle, mutta liitto seuraa Lipon taloustilannetta kauden aikana.

Pesäpalloliitto on myös rangaissut Lippoa siitä, että se on jättänyt syksyn 2016 ja syksyn 2017 välisenä aikana hoitamatta kalleinpien pelaajien läkisääteiset vakuutusmaksut. Viime vuonna seura sai tapauksesta sakkoja ja nyt jatkorangaistuksena Pesäpalloliiton johtokunta on asettanut Oulun Lippo Pesis ry:n puheenjohtaja Kari Helasen vuoden 2018 loppuun saakka kestävään toimitsijakieltoon. (siirryt toiseen palveluun)

- Kyseinen henkilö oli siitä kuitenkin vastuussa. Emme oikein muuta voida näissä tapauksissa antaa kuin taloudellinen sanktio seuralle ja henkilöille toimitsijakieltoa, Pyysalo sanoi.

Käytännössä Helanen voi jatkaa puheenjohtajana, mutta ei voi osallistua ottelutapahtumiin muuten kuin katsojana.

- Joukkueen yhdyshenkilönä tai minkäänlaisena taustahenkilönä toimiminen suoraan ottelutapahtuman aikana on kiellettyä.

Pyysalon mukaan Pesäpalloliitolla on täysi luotto siihen, että Lippo pystyy pelaamaan tämän kauden alusta loppuun. Jatko Superpesiksessä riippuu kuitenkin siitä, miten hyvin Lippo pystyy lyhentämään vanhoja velkoja tänä vuonna

- Tiedämme, että euroja on tulossa kassaan riittävästi, että tämä kausi voidaan viedä läpi. Hyvä tilikausi tähän, niin se tarkoittaa, että heillä on mahdollisuus jatkaa kaudella 2019. Asetimme Lipolle rajan 50 000 euroon, eli kun he lähtevät ensi kauteen, heillä pitää olla vähintään 50 000 euroa vähemmän vanhaa velkaa. Se olisi hyvä saavutus, Pyysalo totesi.

Lippo aloittaa Superpesiskauden helatorstaina 10.5. kotiottelulla Alajärveä vastaan.

Lue myös:

Lippo Pesis jätti maksamatta palkkoja, vakuutuksia ja veroja – Miksi velkainen seura sai pitää paikkansa Superpesiksessä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat