Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe

Suomen mestari Kärpät alkoi paikata KHL:ään lähtevien tähtien jättämiä aukkoja – Ohtamaa palaa seuraan jättisopimuksella

Oulun Kärpät on tehnyt neljä uutta pelaajasopimusta. Puolustaja Atte Ohtamaa palaa Ouluun viisivuotisella sopimuksella.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Atte Ohtamaa.
Atte Ohtamaa.AOP

Kanada-maljaa tämän kauden päätteeksi nostellut Kärpät on tehnyt pelaajasopimukset Atte Ohtamaan, Jasper Lindstenin, Michal Kristofin ja Mika Pyörälän kanssa.

Tällä kaudella KHL-mestaruuden AK Bars Kazanissa voittanut Atte Ohtamaa palaa Kärppiin peräti viiden vuoden mittaisella sopimuksella. Ohtamaa pelasi vuosia Kärpissä. Neljä viime vuotta hän on pelannut KHL:ssä: kaksi vuotta Jokereissa ja kaksi vuotta Ak Bars Kazanissa. Ohtamaa edusti Suomea helmikuussa talviolympialaisissa.

– Atte on merkittävä palanen tulevaisuuttamme ja siitä kertoo myös sopimuksen pituus. Hän on todella merkittävä pelaaja tälle seuralle. Hieno persoona ja pelaaja palaa Kärppä-paitaan ja me olemme siitä todella iloisia.

– Kun puhutaan KHL:n pudotuspelien parhaasta puolustajasta, niin se kertoo kaiken oleellisen siitä minkä tasoinen pelaaja tänne saatiin, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi seuran verkkosivuilla.

Toinen kova paluumuuttaja Ouluun on hyökkääjä Mika Pyörälä, joka pelasi viime kauden Sveitsissa SC Bernissä. 32 ottelussa syntyi tehot 4+5=9. Toissakaudella Pyörälä kylvi tuhoa Kärpissä: 60 ottelussa Pyörälä nakutti tehot 26+29=55. Tuolloin hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana.

Hyökkääjä Jasper Lindsten siirtyy Ouluun TPS:stä. Lindsten teki tällä kaudella 41 ottelussa tehot 10+19=29. Lindstenin sopimus on kaksivuotinen.

Neljäs uusi pelaaja on Michal Kristof, joka edusti kahdella edellisellä kaudella kotimaansa Slovakian pääsarjassa pelaavaa HK Nitraa. Nitrassa Kristof nakutti tällä kaudella pisteitä yli piste per peli -tahdilla. Kristof on aiemmin urallaan pelannut Sportissa, Hokissa ja Peliitoissa. Hän on Kärppien päävalmentajalle Mikko Mannerille tuttu pelaaja Vaasan Sportin A-nuorista.

Kristofin sopimus on mallia 1+1.

Kärpät myös menettää mestarijoukkueestaan tuntuvasti taitoa. Hyökkääjät Charles Bertrand ja Julius Junttila pelaavat ensi kaudella Sibir Novosibirskissä. Mikael Ruohomaa puolestaan siirtyy Neftehimikiin.

Lue myös:

Leijonien olympiavahti värvättiin Ufaan – viisi SM-liigan finalistia siirtyy KHL:ään

Lähteet: Kärppien tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat