Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Suomen EM-painisankari selvisi painajaisesta - "Shokkialku minulta, pahoittelut kotikatsomoon"

Keskiviikon EM-pronssiottelun etukäteissuosikki Elias Kuosmanen joutui todella koville tutun kreikkalaisen, Ruotsissa harjoittelevan Laokratis Kesidisin kanssa.

urheilu
Elias Kuosmanen.
Elias Kuosmanen.

Kuosmanen oli ensimmäisellä jaksolla pistein 0-6- ja 2-7 -tappiolla Kesidisille, mutta pystyi kovakuntoisempana ja taitavampana karpaasina kääntämään vaikeudet lopulta edukseen pistein 10-7.

- Pahoittelut kotikatsomolle, etenkin äidille mahdollisesta sydänkohtauksesta. Kauhea ottelu, mutta varmasti oli viihdyttävä.

Laokratis Kesidis pystyi ottelun alussa kääntämään kahdesti aktiivisemman Kuosmasen yritykset omaksi edukseen. Jopa ylivoimainen pistevoitto oli ensimmäisellä jaksolla lähellä kreikkalaiselle.

- Jotain käsittämätöntä tapahtui alussa, vaikka lähdin hyvällä fiiliksellä matsiin. Ihan painajaisalku se oli. Kaveri pääsi 6-0-johtoon ja vielä sen lisäksi päälle mattoon, missä olen huono. Paniikki ei ollut kaukana, mutta onneksi sain kasattua itseni takaa-ajoon.

- Tiesin etukäteen, että tämä "ruotsalainen" ei ole niinkään vahva ja fyysinen, mutta on ovela ja taktinen painija. Se oli tutkinut etukäteen hemmetin hyvin minun vahvuuteni ja pystyi vastaliikkeillä pisteiden tekoon. Itse olin huolimaton, myönsi Kuosmanen.

Kuosmanen nousi toisella jaksolla väkisin Kesidisin rinnalle ja ohi.

- Onneksi olin varautunut niihin tilanteisiin, että joskus käy näin ja sain pään nollattua. Ei se toinen eräkään hyvä ollut, mutta rutiinitasolla pystyin voittamaan lopun, huokasi Kuosmanen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat