Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n loppukilpailu

Kenialainen olympiavoittaja ja maailmanmestari on keskellä dopingkohua – kiistää käryn: ”Toivottavasti voin todistaa”

Miesten 1500 metrin supertähti Asbel Kiprop on mediatietojen mukaan kärynnyt epohormonista, mutta kenialaisjuoksija kiistää itse uutiset.

yleisurheilu
Asbel Kiprop
Asbel KipropAOP

Miesten 1500 metrin vuoden 2008 olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Asbel Kiprop on keskellä dopingkohua.

Myöhään keskiviikkona brittilehti Daily Mail uutisoi Kipropin dopingkärystä. Kenialainen sanomalehti The Standard uutisoi aiemmin, että korkean profiilin kenialaisurheilija olisi antanut positiivisen dopingnäytteen. Standard ei kuitenkaan kertonut urheilijan nimeä.

Kiprop kommentoi uutista tiedotteella, jonka julkaisivat muun muassa BBC ja Guardian.

– Olen ollut urheilijana eturintamassa dopinginvastaisessa taistelussa. Uskon siihen taistoon kovasti ja tuen sitä, Kiprop totesi.

– En haluaisi pilata sitä kaikkea, minkä eteen olen työskennellyt ensimmäisestä kansainvälisestä kisasta ja vuodesta 2007 lähtien. Toivottavasti voin todistaa, että olen puhdas urheilija kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Kipropin agentti Fredico Rosa kertoi Guardianille, että oli kuullut huhuja dopingkärystä. Rosalla ei ollut kuitenkaan enempää tietoa.

AFP:n mukaan positiivinen dopingnäyte on otettu kilpakauden ulkopuolella viime vuoden lopussa. Kiprop on AFP:n mukaan kärynnyt epohormonista.

Kiprop oli alun perin Pekingin 2008 olympialaisten 1500 metrillä toinen, mutta sai olympiavoiton Rashid Ramzin dopingkäryn jälkeen.

Kenia on viime aikoina ollut dopinguutisten keskiössä. Sen antidopingjärjestelmää on kritisoitu, sillä viiden viime vuoden aikana yli 40 urheilijaa on antanut positiivisen dopingnäytteen.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat