1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Norjan olympiavoittaja Hattestad antoi periksi sairastumisille – mittava ura päättyy

Sprinttihiihdon olympiavoittaja Ola Vigen Hattestad voitti urallaan useita arvokisamitaleita.

Ola Vigen Hattestad Kuva: EPA

Ola Vigen Hattestad teki juuri päättyneen kauden jälkeen vaikean päätöksen: hän lopettaa kilpauransa. 36-vuotias norjalaissprintteri oli pystynyt edellisen kerran nousemaan maailmancupin pisteille 11. joulukuuta 2016. Tämän jälkeen hän joutui antamaan periksi jatkuville sairastumisille ja kovimmat tulokset jäivät saavuttamatta.

- Kaksi edellistä kautta ovat olleet hyvin, hyvin vaativia monien, monien sairastumisten takia. Kroppani on toiminut muutaman viikon, mutta sen jälkeen minulla on ollut taas paljon flunssaoireita, enkä päässyt koskaan kunnon kuntoon, Hattestad kertoi NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Sotshissa sprintin olympiakultaa juhlinut Hattestad tähtäsi myös tällä kaudella Pyeongchangin olympiakisoihin, mutta joutui luopumaan tästä unelmasta.

- Kun jäin olympiajunasta jouluna, ajattelin viettää seuraavat kuukaudet selvitellen terveydentilaani. En ole tehnyt sitä, Hattestad sanoi ja myönsi, että olisi halunnut vielä jatkaa, mutta kroppa sanoi ei.

- Kaiken pitää loppua ja nyt olen ymmärtänyt, että kilpailu-urani on ohi.

Hattestad voitti Sotshin olympiakullan lisäksi kisoissa parisprintin pronssia. Tämän lisäksi hän saavutti urallaan sprintin ja parisprintin MM-kultaa Liberecissä 2009 sekä MM-hopeaa Oslossa 2011 ja pronssia Falunissa 2015. Hän voitti sprintin maailmancupin kolme kertaa.