1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. pöytätennis

Etelä- ja Pohjois-Korean joukkueiden piti kohdata MM-kisojen puolivälierissä – päättivätkin jatkaa kisoja yhtenä joukkueena

Etelä- ja Pohjois-Korean lähentyminen urheilussa alkoi viimeistään Pyeongchangin olympialaisista ja jatkui ainakin torstaina pöytätenniksen MM-kisoissa Ruotsissa.

Etelä- ja Pohjois-Korean yhdistynyt joukkue. Kuva: EPA

Etelä-Korean ja Pohjois-Korean naisten joukkueiden piti kohdata tänään pöytätenniksen MM-kisojen puolivälierissä, mutta yhtään ottelua ei pelattu. Pelaajat saapuivat paikalle ja yleisö odotti pelien alkavan, mutta sen sijaan pelaajat kättelivät ja tervehtivät toisiaan ja hymyilivät ystävällisesti.

Joukkueet olivat nimittäin ilmoittaneet jatkavansa turnausta yhtenä joukkueena.

Kansainvälisen pöytätennisliiton (ITTF) puheenjohtaja Thomas Weikert kertoi ilmoituksen aiheuttaneen liiton hallituksessa hämmennyksen sijaan suurta riemua. Yhdistynyt joukkue sai delegaatiolta suosionosoitukset seisten.

Päätös joukkueiden yhdistämisestä on seurausta maiden johtajien historiallisesta tapaamisesta sekä rauhansopimuksen ja sotatilan lopettamisen tavoittelemisesta.

- Tämä päätös on saanut suurta kannustusta ITTF:ltä ja KOK:lta (Kansainvälinen olympiakomitea). Teemme parhaamme kansainvälisen menestyksen eteen Etelä- ja Pohjois-Korean yhtenäisenä joukkueena, totesi Pohjois-Korean pöytätennisliiton puheenjohtaja Ju Jong Chol ITTF:n verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

- Tämä on iso historiallinen päätös molemmilta mailta. Tämä on pöytätennishistoriaa, joten olemme erittäin onnellisia, kommentoi Ateenan olympialaisissa kultaa voittanut ja KOK:n eteläkorealainen jäsen Ryu Seung-Min.

Edellisen kerran Koreat pelasivat yhtenäisenä joukkueena pöytätenniksen MM-kisoissa vuonna 1991 Chibassa, Japanissa. Tuolloin naisten joukkue järkytti hallitsevaa maailmanmestaria ja kukisti Kiinan loppuottelussa.

Koreoiden yhdistynyt joukkue kohtaa huomenna Halmstadin MM-kisojen välierissä joko Ukrainan tai Japanin.