Suora

  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ykköspyssy Rönnberg palaamassa iskuun, Cocksilla haussa jo kuudes peräkkäinen mestaruus

Riihimäen Cocks kohtaa Ylen TV-pelissä toissa kauden pronssijoukkue Dickenin käsipallon miesten finaalisarjan avausottelussa.

käsipallo
Nico Rönnberg
Nico RönnbergTomi Hänninen

Mestaruutta puolustava Riihimäen Cocks horjahti kerran välieräsarjassa GrIFK:ta vastaan, mutta finaalien avauspeliin joukkue marssii pää pystyssä.

Cocksin ja Suomen ykköspyssy Nico Rönnberg, 26, oli välieristä poissa, sillä lääkäri oli määrännyt pakkolepoa Baltian liigan finaalissa kolahtaneen olkapäävamman takia. Nyt Rönnberg on jälleen kokoonpanossa mukana, ja päävalmentaja Gintaras Savukynas pohtii, kuinka paljon tähtipelaajaa voi kuormittaa.

- Lepo on varmasti tehnyt hyvää, koska Nico on pelannut niin paljon kauden aikana. Hän tahkosi isoimmat minuutit kolmessa eri sarjassa, ja tehot olivat kaikkialla kovia, Yle Urheilun asiantuntija Tomi salminen sanoi.

Rönnberg jakoi maalipörssin kuninkuuden Eurooppa cupin lohkovaiheessa. Hän heitti 10 ottelussa 75 maalia.

Dicken tarvitsee tiivistä joukkuepelaamista

Cocksilla ei ole finaaleissa varaa pelleillyyn ja SM-hopeaan, sillä joukkue on jo hankkinut vahvistuksia ensi kauden europeleihin. Jos Rönnbergin olkapää ei kestä jatkuvaa heittämistä, Dickenillä on pieni sauma jättiyllätykseen.

- Paljon on kiinni siitä, kuinka kauan runkopelaajat jaksavat Cocksin kyydissä. Jälleen ensimmäisessä pelissä on yllätykselle tilaa, Salminen painotti.

Dickenin vahvuus joukkuepelissä Bromanin veljesten lisäksi Robin Granlundin kovissa heitoissa on myös tarkkuutta ja viivalla liettualainen Tadas Stankevicius raivaa muille heittopaikkoja.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg myöntää Cocksin kovuuden, mutta kääntää omat vahvuudet joukkuepeliin.

- Cocks on selkeästi meitä edellä, mutta ajatuksena on parantaa koko ajan omaa pelaamista ja haastetaan sitä kautta jatkuvasti enemmän Cocksia.

- Pelaajien onnistumisten lisäksi tarvitsemme tiivistä joukkuepelaamista. Palautuminen on myös tärkeätä, kun pelaamme joka toinen päivä, Monnberg kertoi.

Westerlund ja Udd hamuavat ensimmäistä mestaruuttaan

Cocks hakee jo kuudetta peräkkäistä mestaruutta ja kaikkiaan haussa on seuran kymmenes SM-kulta. Vain Teemu Tamminen on ollut kaikissa kultajuhlissa mukana. Siuntiosta siirtynyt vasuri Theo Westerlund ja Karjaalta hankittu heittäjä Andre Udd ovat molemmat uran ensimmäisen mestaruuden kynnyksellä.

- On ollut hienoa päästä takaisin pelaamaan. Tärkeintä on, että polvi pysyy kasassa, mutta yritän auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn, vasta välierissä kentille palannut Westerlund sanoi.

- Kausi on ollut todella antoisa. Olen oppinut koko ajan uutta ja mennyt kohti ammattilaisuutta. Mestaruus olisi iso juttu, koska olen tehnyt niin paljon duunia, Karjaalla asuva Udd kertoi.

Miesten SM-liigan 1. finaaliottelu Cocks-Dicken nähdään Ylen Mestaruusputkessa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18 alkaen.

Lue myös:

Suomen mestaruuksia ratkotaan Ylen kanavilla lähes joka ilta – katso tästä Mestaruusputken otteluohjelma ja lähetystiedot

Ylen mullistava Mestaruusputki huipentaa kotimaisen palloilukauden: yksi päivä, yksi mestari – miehissä ja naisissa

Suosittelemme

Tuoreimmat