Suora

  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu

KOK vie kaksi Venäjän dopingtapausta Sveitsin korkeimpaan oikeuteen

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ei ole tyytyväinen Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen (CAS) helmikuisiin päätöksiin. Uutistoimisto Reutersin mukaan KOK aikoo haastaa kahden venäläisurheilijan päätökset Sveitsin korkeimmassa oikeudessa.

Urheilupolitiikka
Kansainvälinen olympiakomitea Lausannessa Sveitsissä.
AOP

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin käsitteli ennen Pyeongchangin olympialaisia 39 venäläisurheilijan valitukset Kansainvälisen olympiakomitean langettamista pannoista.

KOK oli langettanut urheilijat elinikäisiin olympiakieltoihin Sotshin olympiakisojen dopingskandaaliin liittyen. CAS hyväksyi 28 urheilijan valitukset, joten heidän sanktionsa kumottiin ja tuloksensa Sotshista palautettiin. CAS:n mukaan todisteet eivät riittäneet osoittamaan dopingrikettä, mutta se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että heidät olisi julistettu täysin syyttömiksi Venäjän dopingskandaaliin.

11 urheilijan kohdalla valitukset hyväksyttiin vain osittain. Heille langetettiin dopingrikkomuksesta tuomiot, mutta elinikäinen olympiapanna kumottiin.

KOK ilmoitti jo tuolloin, että se saattaa haastaa CAS:n päätökset ja torstaina kerrottiin, että KOK aikoo valittaa asiasta. CAS käyttää urheiluun liittyvissä oikeustapauksissa korkeinta päätäntävaltaa ja sen päätöksistä voi valittaa ainoastaan Sveitsin korkeimpaan oikeuteen.

Uutistoimisto AP:n mukaan KOK:n tiedottaja Mark Adams kertoi torstaina, että KOK ”ei ole tyytyväinen CAS:n tuomioiden päätöksiin eikä motivaatioon”. Uutistoimisto Reutersin mukaan KOK:n valitukset Sveitsin korkeimpaan oikeuteen koskevat hiihtäjä Aleksander Legkovin ja kelkkailija Aleksander Zubkovin valitusten hyväksymistä.

Sveitsin korkein oikeus voi muuttaa CAS:n päätöksiä, mutta se on harvoin tehnyt sitä.

Korjaus kello 16.21: Tarkennettu otsikkoa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on vain Aleksander Legkovin ja Aleksander Zubkovin tapaukset.

Lue myös:

KOK saattaa haastaa CAS:n dopingpäätöksen – valituksensa voittaneet venäläiset eivät pääse automaattisesti Etelä-Korean olympialaisiin

CAS käänsi KOK:n dopingpäätöksen lähes ylösalaisin – suurin osa venäläisten valituksista hyväksyttiin, paljon Sotshin mitaleita takaisin

Tässä dopingrangaistuksista vapautetut venäläiset – katso koko lista

Suomalaisasiantuntija yllättyi venäläisten dopingvalituksen hyväksymisestä: ”Seuraa valtava jälkipyykki”

CAS:n päätös osoitti antidopingtoimistojen olleen oikeassa, mutta SUEK:ssa ei iloittu – "Solmu ei tästä auennut, vaan se menee entistä enemmän umpisolmuun"

Lähteet: AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat