West Bromwichin suuri pakoretki yhä lähempänä onnistumista – survoi Spursin kumoon viime hetkillä

Manageri Darren Moore on tekemässä ihmettä WBA:ssa.

WBA tekee maalin.
West Bromwich Albion piti kiinni oljenkorrestaan Englannin Valioliigassa voittamalla Tottenhamin 1-0 viime hetken maalilla. Kuvalähde: Viasat.

Suuri pakoretki (The Great Escape) on Steve McQueenin tähdittämä klassikkoelokuva vuodelta 1963. West Bromwich Albion on puuhaamassa elokuvalle jo toista jatko-osaa Englannin Valioliigassa. Ensimmäisen pakoretken se järjesti kaudella 2004–2005 pitämällä sarjapaikkansa, vaikka oli jouluna liigan hännillä.

WBA voitti lauantaina Tottenhamin 1–0 ja säilytti yhä oljenkortensa säilymisestä Valioliigassa. Voittomaali oli taattua WBA:ta. Jake Livermore survoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon väkisin verkkoon.

Katso maali ja Hawthorns-stadionin tunnelmat klikkaamalla kuvaa. (Kuvalähde: Viasat).

West Bromwich nousi voitolla sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. Se on 31 pisteessä, kun säilyminen tällä hetkellä edellyttää 33 pistettä. Yläpuolella olevilla Swansealla ja Southamptonilla on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Stoken putoamiskohtalo sinetöityi aiemmin launtaina tappiolla Crystal Palacella.

Ottelu oli WBA:n väliaikaisen managerin Darren Mooren viides joukkueen peräsimessä. Niistä ”Big Dave” Moore on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Ryhmän ilme on ollut täysin erilainen kuin Moorea edeltäneen Alan Pardewn alaisuudessa.

Kun Moore sai joukkueen johtoonsa, WBA oli sarjataulukon pohjalla 10 pisteen päässä säilymisestä. Viimeisessä ottelussaan se kohtaa Crystal Palacen. Jos WBA mielii säilyä, sen pitää voittaa Palace ja samalla Swansean tai Southamptonin pitää menettää pisteitä.

Palace, Watford ja West Ham varmistivat lauantaina sarjapaikkansa.

Valioliiga-lauantain muut tulokset

Stoke–Crystal Palace 1–2 (1–0)

Bournemouth–Swansea 1–0 (1–0)

Leicester–West Ham 0–2 (0–1)

Watford–Newcastle 2–1 (2–0)

Everton–Southampton 1–1 (0–0)