Hyppää sisältöön

Agentti kommentoi pelaamasta kieltäytyneen HJK-tähden tilannetta: ”Se oli väärinymmärrys"

Filip Valenčičin agentin Francesco Villan mukaan HJK on kertonut, että slovenialaishyökkääjä on tärkeä osa joukkuetta.

Kuva: Lehtikuva

Jalkapallon viime kauden Veikkausliigan tehokkain pelaaja Filip Valenčič kohahdutti viime viikolla, kun hän kertoi Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun)huonoista väleistään HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon kanssa.

HJK:n ja KuPSin välisessä kamppailussa slovenialaishyökkääjä ei ollut enää suostunut pelaamasta puoliajan jälkeen, vaikka hän oli tehnyt avauspuolikkaalla HJK:lle maalin.

Valenčičin agentti Francesco Villa kommentoi Yle Urheilulle tilannetta sähköpostitse.

– Se oli väärinymmärrys. Pelaajien ja valmentajien täytyy käsitellä paljon painetta kauden aikana, Villa vastasi sähköpostissaan.

Valenčič harmitteli Helsingin Sanomille HJK:n pelitapaa. Hän haluaisi tietynlaista vapautta.

– Se ei tarkoita sitä, että juoksentelisin ympäriinsä. Tietenkin minulla on rajoitukseni ja vastuuni, joita minun pitää noudattaa. Samaan aikaan uskon, että pelaajan pitäisi olla vapaa ilmaisemaan itseään. Jos pelaa kuin robotti, en usko, että se on hyväksi pelaajalle, Valenčič sanoi HS:lle.

Valenčič oli omien sanojensa mukaan kärsinyt tilanteesta tammikuusta lähtien.

– Tämä ei ollut ensimmäinen peli, kun näin tapahtui. Jokaisella pelaajalla on rajansa, ja kun se ylittyy, saattaa tehdä asioita, joita myöhemmin katuu. Kun joku ylittää rajani, menetän hermoni. Minusta se [Lehkosuon käytös] ei ollut ammattimaista, ja ehkä se meni kiusaamisen puolelle, Valenčič sanoi.

Viime kaudella Valenčič valittiin Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi. Hän siirtyi kesken kauden HJK:hon PS Kemistä. Yhteensä Valenčič onnistui viime kaudella maalinteossa 15 kertaa ja hän antoi myös 12 maalisyöttöä. Tällä kaudella Valenčič on tehnyt kolme maalia kuuteen otteluun. Hän on HJK:n paras maalintekijä yhdessä brasilialaisen Klaussin kanssa.

Villa oli tällä viikolla käymässä Suomessa vierailemassa Valenčičin ja toisen asiakkaansa FC Hongan Youness Rahimin luona.

– Suunnittelin tätä matkaa jo viime kuussa, sillä kävin myös Latviassa. Yritän vierailla jokaisen pelaajani luona kerran kuukaudessa tai kahdessa kuukaudessa. Nyt oli hyvä mahdollisuus käydä HJK:n pelissä, Villa selvensi sähköpostitse.

Villan mukaan hän keskusteli HJK:n kanssa ”hieman jalkapallosta.”

– Meillä ei ollut HJK:n kanssa tapaamista mistään tietystä aiheesta. Emme suunnitelleet mitään tiettyä tapaamista, Villa totesi.

Villan mukaan kaikki ovat iloisia Valenčičista HJK:ssä.

– Kaikki menee hyvin. Kumpikin osapuoli on tyytyväisiä toisiinsa, Villa muotoili.

"HJK haluaa pitää hänet pitkään"

Julkisuuteen tulleet ristiriidat herättivät luonnollisesti puhetta Valencicin mahdollisesta siirrosta pois HJK:sta, vaikkakin Lehkosuo ja Valencic vakuuttivat käyneensä KuPS-ottelun tapahtumat läpi.

Agentti Villan mukaan on normaalia, että tällä kaudella hyviä otteita jatkanut viime kauden paras Veikkausliiga-pelaaja Valenčič herättää muiden joukkueiden kiinnostusta. Mahdolliseen siirtoon ulkomaille tai muuhun suomalaiseen seuraan kesän siirtoikkunassa agentti ei ottanut suoraan kantaa.

– Jalkapallossa missä tahansa siirtoikkunassa voidaan kuka tahansa pelaaja myydä. Filip on tällä hetkellä todella keskittynyt mestaruustaistoon. Hän haluaa olla täydellisessä kunnossa Mestarien liigan peleihin, Villa sanoi.

Filip Valencic Kuva: Lehtikuva

– HJK sitä paitsi kertoi minulle, että Filip on erittäin tärkeä osa joukkuetta. He haluavat pitää hänet pitkään. Kuitenkin, jos konkreettinen tarjous tulee, niin kuuntelemme sen. Jos se on mielenkiintoinen, niin harkitsemme sitä yhdessä HJK:n kanssa.

KuPS-ottelun jälkeen Valenčič on pelannut jokaisessa HJK:n ottelussa. Ensimmäisessä Inter-pelissä Valenčič aloitti vaihtopenkiltä. VPS:ää ja FC Lahtea vastaan Valenčič pelasi täydet minuutit.