Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Ikäpresidentti Janne Pesonen on myös Leijonien johtohahmoja: "Hän pitää jöötä joukkueessa"

Kevään 2011 maailmanmestari Janne Pesonen on pitkästä aikaa mukana arvokisoissa. Etelä-Koreaa vastaan jo maalinkin iskenyt Pesonen on innostunut tämän kevään MM-joukkueen sisäisestä hengestä.

Jääkiekon miesten MM 2018
Janne Pesonen
Janne PesonenTomi Hänninen

HERNING. Kun Lasse Kukkonen ei ole enää Leijonien ikäpresidentti, lankeaa tämä kunnioitettava tehtävä Kukkosen entiselle joukkuekaverille Janne Pesoselle. Pesonen, 35, pelasi Etelä-Koreaa vastaan ensimmäisen arvokisapelinsä kolmeen vuoteen ja tuore Ruotsin mestari pääsi heti kättelyssä myös maalitilastoon. Luotettava hyökkääjä oli edellisen kerran Suomen arvokisajoukkueessa kevään 2015 kisoissa.

- Oli aivan mahtavaa. Maajoukkuepaita arvokisoissa antaa heti todellisen superbuustin päälle, Pesonen fiilisteli Yle Urheilulle Leijonien aamuharjoituksen jälkeen.

Pesoselta odotetaan MM-turnauksessa tuttuun tapaan luotettavaa pelaamista kaukalon molempiin päihin, erikoistilanteita unohtamatta.

- Eilisessä pelissä tuli heti pari alivoimaa eteen ja sitä kautta pääsin kunnolla omaan "pelimoodiin" kiinni. Oli tärkeää hoitaa heti nuo alivoimat pois alta. Hyvin pääsin omaan peliin sisään ja fiilis kantoi loppuun asti, hän sanoo.

"Kaveriin luotetaan"

Ensimmäisen A-maaottelunsa jo 14 vuotta sitten pelannut Pesonen on innostunut tämän kevään Leijona-joukkueen pelillisestä iskukyvystä, mutta ennenkaikkea joukkueen sisäisestä hengestä ja yhteenkuuluvaisuudesta.

- Jokainen uskaltaa olla joukkueen keskuudessa oma itsensä ja kun ollaan kaukalon ulkopuolella niin ollaan rennolla fiiliksellä. Mitä enemmän saadaan positiivista ilmapiiriä esiin niin se auttaa tottakai tuolla jäälläkin, SM-liigassakin parhaimmillaan 34 maalia laukonut Pesonen muistuttaa.

- Jäällä luotetaan kaveriin ja kun tiukka paikka tulee niin kenenkään ei tarvitse ujostella mitään.

Konkari Pesosella on näissä MM-kisoissa upea mahdollisuus olla mukana todella menestyvässä Leijona-joukkueessa ja kruunata A-maajoukkueuransa.

- Meillä on todella hyvät työkalut. Turha miettiä nyt liikaa, sillä paljon on matkaa edessäpäin. Peliä pitää pystyä parantamaan koko ajan ja peli kerrallaan mennään. Kaikki on tällä joukkueella omissa hanskoissa, hän toteaa.

Kevään 2011 maailmanmestarilla on Leijonien vanhimpana jäsenenä oma roolinsa myös yhtenä joukkueen johtavista pelaajista.

- Yksi kriteeri Pesosen valinnalle oli kokemus voittamisesta. Hän pystyy kommunikoimaan pelaajiston ja valmennuksen välillä sekä pitää varmasti jöötä myös joukkueen sisällä, päävalmentaja Lauri Marjamäki taustoittaa.

- Janne on niitä pelaajia, jotka ovat takaamassa että sovituista asioista pidetään kiinni, Marjamäki jatkaa.

- Yritän ruokkia itseluottamusta joukkueessa joka äijälle. Pyrin ottamaan joukkueen kaikki jäsenet huomioon. Tärkeintä on silti se, että näyttää jäällä omalla esimerkillään, 36-vuotta pian täyttävä Janne Pesonen luonnehtii omaa rooliaan Leijonien toiminnassa.

Suomi kohtaa Latvian sunnuntaina kello 21.15.

Lue myös:

Marjamäki luonnehti Leijonien otteluohjelmaa haastavaksi: "Tämä vaatii todella paljon ammattimaisuutta ja kärsivällisyyttä joukkueelta"

Husso Leijonien maalille – näillä kentällisillä Suomi hyökkää Latvian kimppuun

NHL-taituruutta vierelleen saanut Savinainen suitsutti Ahoa ja Teräväistä: "Tämä on paras ketju, jossa olen pelannut"

Raketin lailla NHL-tähdeksi noussut Mikko Rantanen kuvaili outoa tunnetta isossa kaukalossa: "Olen tottunut siihen, että aina joku tulee päälle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat