Mika Kallio komeasti pisteille kauden avauksessaan – selätti selvästi molemmat tallinsa vakiokuljettajat

Mika Kallio oli peräti 10:s Jerezin MotoGP-kisassa sunnuntaina.

Mika Kallio Kuva: AOP

Mika Kallio nousi sijalle 10 MotoGP-kauden neljännessä kisassa Jerezissä Espanjassa. Testikuljettajana KTM:llä ajava Kallio ajoi kauden ensimmäistä kisaansa, sillä hän sai tälle kaudelle vain testikuljettajan paikan ja villin kortin viiteen kisaan.

Kallio nousi yhdeksän sijaa aika-ajojen 19. lähtöruudusta.

Kallio selätti sekä Jerezin aika-ajoissa että kilpailussa vakituiset tallitoverinsa Pol Espargaron ja Bradley Smithin. Espargo oli sunnuntaina kisassa 11:s ja Smith 13:s.

Etukäteen Kalliolle pidettiin hyvänä sijoituksena edes kymmenen parhaan lähelle pääsyä, sillä Espargarolla ja Smithillä oli ollut vaikeuksia päästä pistesijoille eli 15 parhaan joukkoon. Smithille pisteet Jerezistä olivat kauden ensimmäiset, joten hän on pistetaulukossa neljän kisan jälkeen Kallion takana huolimatta suomalaisen vain yhdestä kisasta.

- Pirun tyytyväinen tietenkin saa nyt olla lopputulokseen, Kallio tiivisti tiedotteessa.

- Ok, edestä kaatui nyt muutamia kuskeja, mutta tietysti lopputulokset vain lasketaan ja se, että me jäätiin kisapituudessa vain alle 20 sekuntia kärkeen, oli nyt erityisen positiivista. Se ero on kauden alkukisoissa ollut paljon isompi.

Jerezin kisan voitti selvästi Honda-kuljettaja Marc Marquez. Hän siirtyi myös MM-sarjan kärkeen ohi keskeyttäneen Andrea Dovizioson.

Seuraavan kerran Kallio nähdään kisatoimissa kesäkuun puolivälissä Barcelonan kisassa. MotoGP jatkuu kahden viikon päästä Le Mansissa Ranskassa.