Suora

  • Elävä arkisto esittää

Leijonien uskomaton ilotulitus jatkuu – Sebastian Aho veti hatustaan kuusi tehopistettä

Suomi on takonut kahdessa ottelussa hurjat 16 maalia, kun Latvia kaatui sunnuntaina 8-1.

Jääkiekon MM 2018
Sebastian Aho
Tomi Hänninen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen hyvä vire MM-kisoissa jatkuu. Latvia oli täysi vastaantulija alkusarjan toisessa ottelussa, joka päättyi Leijonien 8-1-voittoon.

Leijonien kapellimestari oli jälleen Sebastian Aho, joka taikoi käsittämättömät tehot 2+4. Suomen varakapteenilla on kahdesta ottelusta kasassa 4+6, millä hän johtaa pistepörssiä. Myös ketjukaverit Veli-Matti Savinainen (2+1) ja Teuvo Teräväinen (2+2) jatkoivat hurjassa vireessä. Teräväinen seuraa Ahoa pistepörssin kakkosena kahdeksalla tehopisteellään.

Toinenkin MM-kisojen kamppailu oli Leijonille täysi suupala, eikä Latvia pysynyt hetkeäkään Suomen kyydissä. Antti Suomela teki toisessa arvokisaottelussaan uransa avausmaalin. Myös kapteeni Mikael Granlund sai pistetilinsä auki päätöserän syöttöpisteellä.

Rihards Bukarts rikkoi Ville Husson nollapelin kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria.

Suomi on tehnyt kahdessa ottelussa 16 maalia, kun viime vuoden MM-turnauksessa Leijonat teki seitsemän alkusarjan ottelussa yhteensä 20 maalia.

Leijonat kohtaa välipäivän jälkeen tiistaina Norjan kello 21.15.

Lue myös:

Näin uskomaton maali-ilottelu eteni

Sebastian Aho ja Leijonien superketju dominoivat MM-kisoissa käsittämättömällä tavalla: "En voi väittää, etteikö tuntuisi hyvältä"

A-luokan tarjoilusta nauttiva Savinainen ällistyi, minkälaisen Ahon sai vierelleen vuoden tauon jälkeen: "Pojat ovat ottaneet hirveitä steppejä"

Leijonien ykkösylivoiman huima temppu sai Marjamäen maireaksi: "Sen takia he pelaavat NHL:ssä"

Sebastian Aho tekee MM-kisoissa, mitä tahtoo – joukkuetoverit ylistävät nuorta taituria: "Aivan uskomaton pelaaja"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat