Suora

  • Kultaleijonat palaavat Suomeen
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

A-luokan tarjoilusta nauttiva Savinainen ällistyi, minkälaisen Ahon sai vierelleen vuoden tauon jälkeen: "Pojat ovat ottaneet hirveitä steppejä"

Veli-Matti Savinainen sai esimakua Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon taidoista vuosi sitten. Nyt nuoret tähdet ovat kuitenkin täysin eri tasolla.

Jääkiekon MM 2018
Savinainen
Tomi Hänninen

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa MM-kisoissa hyökkäävä Veli-Matti Savinainen sanoi jo Etelä-Koreaa vastaan pelatun ottelun jälkeen, ettei hän ole koskaan aikaisemmin pelannut näin hyvässä ketjussa.

Se on paljon sanottu, sillä Savinaisella on takanaan kolmet MM-kilpailut ja yhdet olympialaiset. Toisaalta Aho (4+6) ja Teräväinen (3+5) ovat takoneet kahdessa ottelussa sellaisen määrän tehoja, mitä yleensä nähdään koko turnauksen aikana.

– Siinä on kaksi taitavaa kaveria, jotka hallitsevat kiekkoa aika hyvin ja ovat maailmanluokan luistelijoita. Se on aikamoinen vahvuus tässä lajissa, Savinainen hehkutti sunnuntain Latvia-ottelun jälkeen.

Leijonat voitti Latvian 8–1, ja Savinaisen, Ahon ja Teräväisen kakkosketju oli pääroolissa. KHL:ssä Jugra Hanti-Mansijskissa tällä kaudella pelannut Savinainen sai Latviaa vastaan nauttia Carolina Hurricanesin NHL-miesten tarjoiluista kahden maalin verran. Hattutemppukin oli päätöserässä lähellä, mutta Teräväisen maalille heittämä lätty kimposi latvialaispuolustajasta maaliin.

– Hienohan se on pelata. Tästä joukkueesta näkee, että jokaisella jätkällä on hirveä halu puskea yhteen hiileen. Jokaisella luistin liikkuu ja noudatamme pelisuunnitelmaa, Savinainen sanoi.

Suomi on tehnyt kahdessa ottelussa 16 maalia. Vuosi sitten alkusarjan seitsemässä ottelussa syntyi 20 maalia, joten ero on valtava. Savinainen oli mukana myös viime vuonna Pariisin MM-kisoissa, joten hän tietää, miten nuoret tähdet ovat vuodessa kehittyneet.

– Pääsin viime vuonna pelaamaan Rantasen [Mikko] kanssa samassa kentässä ja Ahon kanssa samassa ylivoimassa, mutta ovathan pojat ottaneet vuoden aikana hirveitä steppejä uralla eteenpäin. Hieno nähdä, mihin pelaaja kehittyy vuodessa tuossa iässä.

– Meillä on hieno ryhmä kasassa. Täällä on tulevaisuuden leijonatähtiä, jotka ovat varmasti tähtiä jo nyt. Nautin tästä tosi paljon. Ulkona on parikymmentä astetta lämmintä, pelataan vähän lätkää, nautitaan auringosta ja ollaan hyvien äijien kanssa.

Lue myös:

Leijonien uskomaton ilotulitus jatkuu – Sebastian Aho veti hatustaan kuusi tehopistettä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat