Sebastian Aho ja Leijonien superketju dominoivat MM-kisoissa käsittämättömällä tavalla: "En voi väittää, etteikö tuntuisi hyvältä"

Sebastian Aho on iskenyt kahteen peliin kymmenen tehopistettä ja johtaa MM-kisojen pistepörssiä.

Jääkiekon MM 2018
Sebastian Aho jääkiekon MM-kisoissa jäällä Latviaa vastaan.
Tomi Hänninen

HERNING. Sebastian Ahon johtama hyökkäysketju on tehnyt hurjaa tulosta jääkiekon MM-kisojen ensimmäisinä päivinä. Sunnuntaina Aho ahnehti tehot 2+4, kun Leijonat kuritti Latviaa 8-1. Koko ketju oli liekeissä, sillä Teuvo Teräväisen saldo oli 2+2 ja Veli-Matti Savinaisen 2+1.

- En voi väittää, etteikö tuntuisi hyvältä tehdä pisteitä. Totta kai siitä saa itseluottamusta, kun tehdään yhdessä tulosta. Tykkään siitä, miten kenttämme on pelannut nämä kaksi peliä, Aho kommentoi itsevarmana Latvia-kamppailun jälkeen.

KHL:ssä pelaava Savinainen on sopinut taiturimaisten Ahon ja Teräväisen ketjukaveriksi loistavasti. Aholta tiedusteltiin Latvia-pelin jälkeen, miksi kolmikon peli on loksahtanut heti kohdalleen.

- Ei siinä mitään salaisuutta ole. Kemiat ovat vain natsanneet hyvin. Ei auta kuitenkaan tyytyä, koska kovempaa vastusta on tulossa. Koitetaan pitää tästä positiivisesta kierteestä kiinni, Aho sanoi.

Leijonat selvitti kisojen avausottelut komealla maalierolla 16-2. Ahon mukaan mitalipelit eivät saa vielä alkaa kiilua silmissä.

- Ei tässä vaan voi alkaa ajattelemaan noin. Se iskee äkkiä päin näköä. On pysyttävä nöyränä, tehtävä hommia ja löytää silti koko ajan parannettavaa. Haluamme kehittää peliä koko ajan, Suomen 20-vuotias varakapteeni Aho linjasi.

Leijonat viettää maanantaina välipäivää. Tiistaina se kohtaa iltapelissä Norjan ja keskiviikkona kisaisäntä Tanskan. Molemmat ottelut alkavat kello 21.15.

Lue myös:

Sebastian Aho tekee MM-kisoissa, mitä tahtoo – joukkuetoverit ylistävät nuorta taituria: "Aivan uskomaton pelaaja"

Leijonien uskomaton ilotulitus jatkuu – Sebastian Aho veti hatustaan kuusi tehopistettä

Suomi pyöritti Latvian pyörryksiin – Aho, Teräväinen ja Savinainen hirvittävässä vireessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat