Suora

  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
  • Voimistelun SM, akrobatia
  • Voimistelun SM, team gym
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Voimistelun SM, telinevoimistelun telineloppukilpailut
  • Korisliiga, miesten 5. loppuottelu Kauhajoki - Kouvot
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilukierros

Leijonien ykkösylivoiman huima temppu sai Marjamäen maireaksi: "Sen takia he pelaavat NHL:ssä"

Päävalmentaja jakoi erityiskiitosta Veli-Matti Savinaiselle Latvia-murskavoiton jälkeen.

Jääkiekon MM 2018
Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki Herningin harjoitushallissa Tanskassa.
Tomi Hänninen

HERNING. Suomen voittokulku jääkiekon MM-kisoissa jatkui, kun Leijonat löylytti Latviaa maalein 8-1 sunnuntai-iltana. Päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi pelin jälkeen, että joukkueessa vallitsee hieno tunnelma.

- Kyllähän tuota on kiva katsoa, kun peli-ilo ja -rohkeus ovat kohdallaan. Pelaajilla on hymy huulessa, ja vaikka peli on 7-0, niin kaikki painavat hommia perse alhaalla joukkueen eteen. Hyvä fiilis, päävalmentaja kiteytti hymyssä suin.

Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Veli-Matti Savinaisen ketju jatkoi siitä, mihin Etelä-Koreaa vastaan jäi. Aho mässäili tehot 2+4, Teräväinen 2+2 ja Savinainen 2+1. Marjamäki korosti nähneensä jo MM-kisoja edeltävässä Ruotsin EHT-turnauksessa, että ketjun kemia pelaa.

- Savinaisen panosta on nostettava esiin. Hän voittaa niin valtavan määrän kamppailuita ja menee maalille. Hän sopii erittäin hyvin tuohon ketjuun ja sai vielä tulostakin. Siinä on erittäin hyvä ketju kasassa, Marjamäki kitteli.

- Vellu on fyysisesti ja henkisesti hyvässä iskussa. Hän on ollut neljä viikkoa leirityksessä mukana. Kansainvälisiin peleihin tarvitaan tuollaisia suoraviivaisia ja pelottomia kaksinkamppailupelaajia. Hän on tärkeä pelaaja meille, päävalmentaja jatkoi.

Leijonien NHL-taitoa pursuava ykkösylivoima pääsi myös näyttämään kyntensä. Teräväinen pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin kauniin syöttökuvion päätteeksi. Marjamäen mukaan Teräväinen, Aho, Mikael Granlund, Mikko Rantanen ja Ville Pokka kokeilivat kuviota jo harjoituksissa.

- Siinä kiekko liikkui ykkösellä toiselta toiselle, ja yksi löi tyhjiin. Sen takia he pelaavat NHL:ssä. Se näyttää hyvältä, kun on lahjakkaita pelaajia, Marjamäki myhäili.

Aho iski ottelussa myös alivoimamaalin, mikä nosti Leijonien koko turnauksen alivoimamaalien saldon jo neljään. Marjamäki kehui joukkueen aktiivista ja aggressiivista häirintäpeliä, mutta piti kuitenkin jalat maassa.

- Joukkueessa on hyvä meininki, mutta ei saa mennä liian ylös sen suhteen. On hyvä pöhinä, itseluottamus ja rohkeus päällä. Pidetään se, päävalmentaja linjasi.

Maanantaina Leijonat saa ansaitun huilivuoron. Tiistaina vastassa on Norja ja keskiviikkona kisaisäntä Tanska. Molemmat ottelut alkavat kello 21.15.

Lue myös:

Leijonien uskomaton ilotulitus jatkuu – Sebastian Aho veti hatustaan kuusi tehopistettä

Sebastian Aho ja Leijonien superketju dominoivat MM-kisoissa käsittämättömällä tavalla: "En voi väittää, etteikö tuntuisi hyvältä"

Sebastian Aho tekee MM-kisoissa, mitä tahtoo – joukkuetoverit ylistävät nuorta taituria: "Aivan uskomaton pelaaja"

Suomi pyöritti Latvian pyörryksiin – Aho, Teräväinen ja Savinainen hirvittävässä vireessä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat