1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. NHL

Vegasin satutarina jatkuu – vain kaksi NHL-seuraa on kyennyt samaan temppuun

Ensimmäistä kauttaan NHL:ssä pelaava Las Vegas teki historiaa etenemällä konferenssifinaaleihin.

Kuva: AOP

Las Vegas teki sunnuntaina jääkiekon NHL:ssä sen, mitä varmasti kukaan ei ennen kautta joukkueelta odottanut. Sarjan tulokasseura kukisti länsikonferenssin kuudennessa välieräottelussaan San Josen puhtaasti 3-0 ja eteni konferenssin finaaleihin voitoin 4-2.

Teko on historiallinen. Vegasista tuli vasta kolmas seura koko taalaliigan historiassa, joka on heti tulokaskaudellaan voittanut kaksi pudotuspelisarjaa. Samaan kykenivät Toronto Arenas vuonna 1918 ja St. Louis Blues 1968.

- Voitimme juuri kuudessa pelissä loistavan joukkueen, jonka voittorekordi on viimeisen vuosikymmenen ollut plussalla. Olen erittäin ylpeä jengistämme, hehkutti avausmaalin sunnuntaina laukonut Jonathan Marchessault ottelun jälkeen.

Vegasin kausi on ollut muutenkin lähes yhtä lentoa. Seura voitti Tyynenmeren divisioonan yhdeksän pisteen kaulalla Anaheimiin ja pesi pudotuspelien avauskierroksella Los Angelesin suoraan neljässä pelissä.

- On aika hullua ajatella, mitä olemme saavuttaneet. Mutta me olemme täällä voittamassa. Emme aio pysähtyä miettimään, kuulummeko tänne. Haluamme vain voittaa, tiivisti Vegas-puolustaja Brayden McNabb.

Sankari tolppien välissä

Vegasin konkarivahti Marc-Andre Fleury torjui sunnuntaina San Josea vastaan nollapelin. Kuva: AOP

Vegasin hurjan kauden avaushahmoja on ollut vakuuttava konkarimaalivahti Marc-Andre Fleury. Kuudennessa välierässä 28 kertaa torjunut kanadalainen pelaa 33-vuotiaana elämänsä kiekkoa.

- Tämä on suuri saavutus, mutta olemme vielä vasta matkalla, joukkueensa NHL:n kärkinelikkoon torjunut Fleury kuvaili.

Nollapeli oli Fleurylle jo neljäs tämän kauden pudotuspeleissä. NHL:n nippelitason tilastoissa mies nousi myös nimekkääseen seuraan:

Fleury on nyt koko urallaan pelannut yhteensä neljä nollapeliä playoffien jatkopaikan ratkaisseissa otteluissa. Samaan ovat kyenneet vain legendaariset Ben Bishop, Martin Brodeur, Dominik Hasek, Curtis Joseph, Jacques Plante sekä peräti viisi ottelusarjaa puhtaalla pelillä ratkaissut Chris Osgood.

- Minulla on juuri nyt todella hauskaa. Me voitamme pelejä. Me taistelemme. Meillä on joka ilta mahdollisuus voittaa. Näiden jätkien kanssa on kiva pelata, he antavat aina jäällä kaikkensa, Fleury jakoi kiitosta myös joukkuetovereilleen.

Lue lisää:

Haulalle syöttöpiste omituiseen osumaan – kiekko kävi maalissa, mutta peli jatkui

Tuukka Raskin Boston kesälomalle – Tampa Bay ja Las Vegas jatkoon