1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jälkihiki (tv)

Bubi Walleniukselta tiukkaa piikkiä jääkiekon MM-turnaukselle: "10-0-tulokset eivät kuulu huippu-urheiluun"

Leijonien menestys jääkiekon MM-kisoissa jakoi Aamu-tv:n Jälkihien raadin. Voitot ovat nannaa, mutta kuuluvatko heittopussimaat korkeimman tason arvoturnaukseen?

Jälkihiki
Jälkihiki

Katso maanantaiaamun 7.5. Jälkihiki kokonaisuudessaan Yle Areenasta tai artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Ylen Aamu-tv:n Jälkihiessä pureskeltiin tietenkin Tanskassa alkaneita jääkiekon MM-kisoja. Tanska ei ole koskaan profiloitunut jääkiekkovaltioksi, mutta kotikisat ovat saaneet aikaan maassa kiekkobuumin.

- Entinen tanskalainen jääkiekkoammattilainen Heinz Ehlers, joka valmentaa nykyään Sveitsissä, kertoi sikäläisen lehden haastattelussa ennen kisoja, että tanskalaiset tuskin edes tietävät, että maassa edes pelataan jääkiekon MM-kisoja. Mutta nythän tämä tapahtuma on maan kaikkien aikojen suurin urheilutapahtuma! Nämä ovat oikeasti heillekin isot kisat, ihasteli Juha Kanerva.

Ilmeet vakavoituivat, kun puhe siirtyi avausotteluiden tuloksiin. Esimerkiksi Suomella on kahdesta pelistä plakkarissa kaksi murskavoittoa, molemmat lukemin 8-1. Muista maista Venäjä kaatoi Itävallan 7-0 ja Kanada Etelä-Korean peräti 10-0-tuloksella. Murskalukemat eivät saaneet selostajalegenda Bubi Walleniukselta sympatiaa:

- Ei tämä malli minusta ihan ole lajille eduksi. 10-0-tulokset eivät kuulu huippu-urheiluun. Siellä on liian monta maata mukana. Tämä on minun vankkumaton mielipiteeni, eikä sitä käännä edes Kummola, Wallenius täräytti viitaten kansainvälisessä kiekkoliitossa pitkään vaikuttaneeseen lajimies Kalervo Kummolaan.

- Joka vuosi on kisat. Jos usean maan mukanaoloa pidetään perusteluna sille, että se on yleisölle kiinnostavaa. Niin ei se nyt kyllä ihan toimi, komppasi Sini Forsblom.

Jääkiekon MM-kisojen lisäksi Forsblom, Kanerva ja Wallenius puhuivat Jälkihiessä myös mm. painin Euroopan mestaruuden voittaneesta Petra Ollista sekä lähestyvästä jalkapallon Mestarien liigan loppuottelusta Liverpoolin ja Real Madridin välillä. Katso maanantain 7.5. Jälkihiki kokonaisuudessaan artikkelin kuvaa klikkaamalla.