Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kapteeni Granlund muistutti Leijonien kovasta otteluruuhkasta yllätystappion jälkeen – jakoi kehuja Tanskalle: "En ole huolissani ollenkaan"

Suomi hävisi Tanskalle jääkiekon alkusarjan ottelussa, mutta kapteeni Mikael Granlund näki Leijonien pelissä myös hyviä elementtejä.

Jääkiekon miesten MM 2018
Mikael Granlund
Mikael Granlundin tasoitusmaali päätöserässä jäi laihaksi lohduksi Leijonille.Tomi Hänninen

Neljäs peli viidessä päivässä. Leijonien kapteeni Mikael Granlund ei halunnut selitellä, mutta hän muistutti otteluruuhkasta yllättävän Tanska-tappion jälkeen.

Pieni väsymys näkyi Suomen pelissä kisaisäntiä vastaan. Luistin ei kulkenut ihan samaan maaliin kuin kolmessa ensimmäisessä pelissä eikä kaksinkamppailuissa riittänyt aina puhtia. Tanska otti Leijonista 3–2-voiton.

– En tiedä, olimmeko vähän väsyneempiä kuin vastustaja. Emme olleet ihan niin hyviä irtokiekoissa ja vastustaja ehti niihin monesti. Kaveri huilasi eilen ja pelasi tänään tosi hyvän pelin, Granlund sanoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Granlund ei halunnut selitellä tappiota otteluruuhkalla, mutta toki sillä oli vaikutuksensa Leijonien pelaamiseen.

– Silti se meidän pelimme kuitenkin näkyi siellä. En ole huolissani ollenkaan. Jääkiekossa joskus voittaa ja joskus häviää, lähdetään tästä kohti seuraavia matseja, kapteeni totesi.

Suomi on voittanut MM-turnauksessa kolme ottelua ja hävinnyt yhden. Kaikki on vielä auki, kun alkulohkossa jäljellä ovat Kanada-, Saksa- ja USA-ottelut. Kolmella voitolla Leijonat voi vielä vaikka voittaa lohkonsa.

Etelä-Koreaa, Latviaa ja Norjaa vastaan Suomi teki peräti 23 maalia. Keskiviikon Tanska-ottelussa osumia syntyi vain kaksi. Granlund oli niissä molemissa mukana.

– Voimme varmasti parantaa hyökkäyspelaamista. Me hävisimme irtokiekkoja ja kamppailuita ja peli kääntyi monesti omiin päin.

– Kun välillä saimme pitkä hyökkäyksiä ja puolustajat liikkumaan, saimme myös paikkoja ja painetta sinne. Sitä meidän pitää pystyä tekemään jatkossa.

Granlund oli toisena syöttäjänä Sebastian Ahon 1–1-tasoitukseen toisessa erässä ja viimeisteli 2–2-tasoituksen neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tanskan Nichlas Hardt ratkaisi ottelun ylivoimalla, kun kaksi minuuttia oli pelaamatta.

– Heillä on hyvä joukkue, jossa on paljon KHL- ja NHL-jätkiä. Heillä on myös yksi maailman kärkivahdeista, Granlund kehui 33 kertaa torjunutta Frederik Andersenia.

– Kaikki kunnia heille, mutta meiltä puuttui viimeinen puristus.

Lue myös:

Leijonien MM-turnaukselle shokkikäänne – Tanska järjesti jättiyllätyksen tehotonta Suomea vastaan: "Käsitellään tämä rehellisesti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat