Hyppää sisältöön

Laine intoili isosta voitosta: "Käsikirjoituksen mukaan meni"

Winnipegin Patrik Laine sekä Joel Armia etenivät ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissään jo konferenssifinaaliin. Siellä Winnipeg kohtaa Erik Haulan edustaman Vegasin.

Patrik Laine ja Winnipeg jatkavat kohti lännen NHL-finaalipelejä. Kuva: AOP

NASHVILLE. Winnipegin suomalaispelaajat Patrik Laine ja Joel Armia ovat etenemässä kovaa vauhtia kohti jopa Stanley Cupin loppuotteluita NHL-uriensa ensimmäisissä pudotuspeleissä. Winnipeg eteni läntisten konferenssin loppuotteluun torstaina kaatamalla vierasjäällä Nashvillen selvin 5-1-lukemin.

Jetsin suomalaiskaksikolla on edelleen mahdollisuus nousta niiden harvojen suomalaispelaajien joukkoon, jotka ovat voittaneet Stanley Cupin ensimmäisellä pudotuspeliyrittämällä. Aiemmin tähän ovat pystyneet ainoastaan Esa Tikkanen, Raimo Summanen, Ville Nieminen, Antti Niemi sekä Teuvo Teräväinen.

Patrik Laine, joka alusti lopullisesti Nashvillen selkärangan katkaisseen 4-1-osuman, oli luonnollisesti voitosta innoissaan.

- Hyvät fiilikset tässä tietenkin on, Laine hihkui Yle Urheilulle Nashvillessa.

- Nyt lähdetään nopeasti menemään täältä ja mennään lepäämään. Sitten aletaan Vegasin kaatoon, Laine jatkoi viitaten lauantaina käynnistyvään konferenssifinaalisarjaan.

Winnipeg voitti torstaina jo kolmannen kerran Nashvillessa päättyneessä sarjassa. Se, että Jets pystyi kaataamaan sarjan parhaimpiin kotijoukkueisiin kuuluvan Nashvillen kolmesti tämän omalla jäällä, oli kaikilta osin vakuuttava suoritus. Torstainakin se pelasi johtoon päästyään äärimmäisen tylyn vierasottelun.

Sen jälkeen, kun Winnipeg johti ottelua kymmenen minuutin jälkeen 2-0, voittajasta ei ollut missään vaiheessa hetkenkään epäselvyyttä.

- Tämä peli meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Saatiin hyvä startti ja pari maalia, minkä jälkeen puolustettiin hyvin. Vähän otettiin liikaa jäähyjä, mutta niistäkin selvittiin. Aika aseettomaksi saatiin vastustaja tuossa lopussa. Heiteltiin kiekot pois omista ja keskityttiin enemmän puolustamiseen.

Nashvillen ja Winnipegin sarja oli lopulta hyvin erikoinen. Kaksi todellista huippujoukkuetta tarjosivat alusta alkaen viiden tähden jääkiekkoviihdettä, missä pelin hallintavaiheet vaihtelivat jatkuvasti. Kantavaksi teemaksi nousi myös hyvä puolustaminen sillä ainoastaan kertaalleen avausosuman tehnyt joukkue (Nashville) taipui tappioon.

Winnipeg sai lopulta edun myös maalivahtipelistä, missä Connor Hellebuyck voitti Pekka Rinteen.

- Oli todella hieno sarja, missä meillä oli vastassa todellinen huippujoukkue. En ihmettele yhtään, että voittivat runkosarjan, Laine huokaili.

Voittonsa myötä Winnipeg on nyt se joukkue, joka pelaa kotiedulla niin kauan kuin pysyy pudotuspelileikissä mukana.

Toiseksi paras suomalainen

Laine itse oli torstaina joukkueensa toiseksi paras suomalainen, vaikka saikin tililleen yhden syöttöpisteen. Jetsin nelosketjussa pelannut Joel Arrmia pelasi sarjan katkaisupelissä yhden kevään parhaista peleistään. Laineen tekemisessä näkyi etenkin ottelun alussa hermostuneisuus, mikä johti muun muassa kiekonmenetyksiin.

- Siinähän se oma peli meni. Vähän alkuun oli sellaista, ettei meinanneet oikein kiekot pysyä matkassa mukana. Mutta kyllä se siitä sitten lähti, ihan ookoo pelaamista, Laine jutteli.

Laine kuitenkin kiisti jännittäneensä.

- Ei sitä pelin aikana jännitä. Siinä vaiheessa, kun aletaan pelamaaan, on ihan sama, onko kyseessä peli numero yksi, yksitoista tai seitsemäntoista. Ehkä päivällä ennen peliä aika alkoi tuntua jossakin vaiheessa hieman pitkältä, että pääsisipä jo pelaamaan.

Kokemuksena uran ensimmäinen seiskapeli oli tamperelaiselle tietenkin unohtumaton.

- Todella siisti kokemus ja vielä parempi, kun voitettiin. Voisi olla hieman toisenlaiset tunnelmat, jos oltaisiin hävitty tämä. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis.

Winnipeg kohtaa läntisen konferenssin finaalissa Vegasin. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Winnipegissä, ensimmäinen lauantaita.

Lue lisää:

.
.