Nadalin komea putki poikki – Thiem aiheutti shokkitappion massakenttien maestrolle

Dominic Thiem voitti Madridin massakenttäturnauksessa Rafael Nadalin suoraan kahdessa erässä. Nadal on voittanut Madridin turnauksen viisi kertaa.

tennis
Rafael Nadal
Rafael NadalEPA

Rafael Nadal oli voittanut peräti 50 erää peräkkäin massakentällä ennen perjantain puolivälieräotteluaan Dominic Thiemiä vastaan.

Itävaltalainen ei tilastoja tuijotellut, vaan pani Nadalin tiukoille heti ottelun alusta asti. Thiem mursi Nadalin syötön 7. pelissä ja karkasi 5-3-johtoonkin, mutta espanjalainen taisteli takaisin 5-5-tilanteeseen.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Thiem onnistui kuitenkin heti toistamiseen syötönmurrossaan. Hän sai 6-5-tilanteessa kaksi eräpalloa itselleen ja vei erän nimiinsä ässäsyötöllä 7-5.

Toisessa erässä 24-vuotias Thiem ei päästänyt Nadalia enää niskan päälle ja vei sen lukemin 6-3. Ottelu kesti vain hieman vajaat kaksi tuntia. Thiem mursi Nadalin syötön peräti viisi kertaa. Tappio tarkoitti Nadalille sitä, että hän menettää myös maailmanlistan ykkössijansa Roger Federerille.

Nadalin 50 voittoerän putki alkoi viime vuoden Ranskan avoimissa, jolloin hän voitti 10. mestaruutensa häviämättä erääkään. Se, että juuri Thiem katkaisi Nadalin putken, on jollain tavalla kuvaavaa. Thiem oli nimittäin se pelaaja, jolle Nadal edellisen kerran hävisi massalla. Tämä tapahtui viime vuonna Roomassa.

Lue myös:

Rafael Nadal rikkoo ennätyksiä – kuka voisi pysäyttää tämän miehen massalla?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat